Cardul de sănătate după 15 mai. Ce se întâmplă cu serviciile medicale
Autor: Mara Ivan pe 14 mai, 17:50 | Declarația zilei

Un act normativ foarte important

Românii vor beneficia în continuare de servicii medicale decontate, fără a avea nevoie de cardul de sănătate, până la 1 iunie, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan.

Consultațiile medicale la medicii de familie și în ambulatoriu vor putea fi în continuare acordate la distanță și se va putea face decontarea lor fără cardul de sănătate”, a precizat vicepremierul.

Potrivit spuselor sale, vor fi alocate sume suplimentare pentru decontarea prioritară a concediilor medicale pentru persoanele infectate sau carantinate. CNAS a suspendat, în martie, după intrarea în stare de urgență, obligativitatea folosirii cardului de sănătate.

Altă măsură adoptată de Guvern se referă la prelungirea perioadei în care un părinte poate sta acasă cu copiii, în condițiile în care școlile rămân închise, cu plata a 75% din salariu, şi după starea de urgenţă, până în 12 iunie, când se intră în vacanţa de vară.

Citește și Cine va beneficia de prelungirea șomajului tehnic. Guvernul a decis

În altă ordine de idei, vicepremierul a anunțat că transportul copiilor va fi gratuit. „Astăzi am decis ca operatorii de transport să asigure transportul copiilor, gratuit”, a spus Raluca Turcan.

Te-ar putea interesa și...
Declarația zilei Vezi toate articolele