Care sunt zodiile predispuse la crime. Ce spun procurorii
Autor: Oana Pavelescu pe 08 noi 2019 / 17:14 | Afterbusiness

Horoscopul criminalilor

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) au întocmit un studiu în care sunt luate în considerare mai multe elemente care duc la formarea unui criminal dar și situațiile care conduc la acte violente.

”Individul uman poate influența situațiile, poate alege pe unele și poate evita pe altele. De fapt, fiecare individ își ,,construiește” niște strategii de bază asupra realității obiective, care vor influența ulterior reacția sa de ripostă, dirijându-i astfel comportamentul (de pildă, își propune să nu se implice în situațiile conflictuale care se vor ivi, în cazul unui om care respectă ordinea de drept, sau, din contră, să ucidă mai multe persoane, pentru a-și potoli ,,setea de sânge”, în cazul multor criminali în serie și, totodată, canibali)”, se spune în studiul procurorilor.

Chiar dacă un criminal ar avea strămoși cu preocupări infracționale, este de menționat că comportamentul uman este numai într-o anumită măsură predeterminat ereditar, deoarece la naştere individul prezintă nişte „predispoziţii naturale”, care ulterior, sub influenţa mediului (inclusiv al educaţiei), se transformă în trăsături psihice, de personalitate, acestea direcţionându-i apoi comportamentul.

Horoscopul secretelor. Ce ascunde fiecare zodie

În genere, omul-infractor este un om normal, înzestrat cu liber arbitru, având posibilitatea să aleagă între cele două variante – de a încălca legea penală sau de a se conforma acesteia.

Procurorii totuși subliniază că: ”trebuie să facem distincție între cauzele crimei ca fenomen individual și cele ale criminalității ca fenomen colectiv.”

Studiul ia în calcul toate elementele care influențează o persoană să devină criminal, de la educație, părinți, școală, mediu, prieteni, rude, mass-media etc., dar și acest element inedit, zodia în care s-a născut.

Procurorii au stabilit pentru fiecare zodie câți criminali au fost în perioada 2011-2015 dar și câte victime

 

Criminali

Victime

Vărsător

185

Vărsător

187

Pești

202

Pești

170

Berbec

220

Berbec

160

Taur

214

Taur

166

Gemeni

204

Gemeni

190

Rac

208

Rac

188

Leu

194

Leu

213

Fecioară

198

Fecioară

192

Balanță

192

Balanță

168

Scorpion

191

Scorpion

139

Săgetător

193

Săgetător

129

Capricorn

179

Capricorn

158

Procurorii spun că diferențele mici însă la criminali preponderentă este zodia Berbec iar printre victime, preponderentă este zodia Leului.

Te-ar putea interesa și...
Afterbusiness Vezi toate articolele