Câștig SALARIAL mediu brut. Care va fi valoarea lui în 2021
Autor: DCBusiness Team pe 14 feb, 09:09 | Cifra zilei

Nu mai are valoarea din 2020

Da, este modificat și, din păcate, nu în sus, ci în jos. Pentru că, potrivit Legii bugetului asigurărilor sociale, publicat spre dezbatere pe site-ul Ministerului Finanțelor, el o să scadă în 2021. 

Ce înseamnă o să scadă? Concret, salarial mediu brut o să fie de doar 5.380 de lei, mai mic decât cuantumul stabilit în anul trecut.

Măsura este inclusă în Proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021, postat spre dezbatere publică pe site-ul Ministerului Finanțelor. 

De precizat că, pentru a intra în vigoare, documentul are nevoie de aprobarea Guvernului, după care trebuie să fie adoptat și de Parlament, înainte de a ajunge spre promulgare la președintele României. 

Citește și Sporuri salariale. Ludovic Orban: Sunt pentru

Astfel, începând cu data intrării în vigoare a proiectului de lege, câștigul salarial mediu brut o să scadă cu 49 de lei, adică de la 5.429 de lei, cât a fost în 2020 și cât este momentan până la stabilirea noului cuantum, la 5.380 de lei.

Câștigul salarial mediu brut, notează Avocatnet, influențează în mod direct cuantumul ajutorului de deces, de exemplu, care va avea în 2021 tot un cuantum de 5.380 de lei, în scădere față de 2020.


Cifra zilei Vezi toate articolele