Dezvăluiri de ultimă oră. Cât de bolnav a fost de fapt Donald Trump
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Donald Trump a făcut o scurtă plimbare în timp ce era internat în spital
Donald Trump a făcut o scurtă plimbare în timp ce era internat în spital
Președintele Donald J. Trump a fost mai bolnav atunci când a fost infectat cu Covid-19 în octombrie decât a recunoscut public la acea vreme, cu niveluri de oxigen din sânge extrem de coborâte la un moment dat și o problemă pulmonară asociată cu pneumonie cauzată de coronavirus, potrivit a patru persoane familiare cu starea sa.

Prognosticul său a devenit atât de îngrijorător înainte de a fi dus la Centrul Medical Militar Național Walter Reed, încât oficialii au crezut că va trebui să fie pus pe un ventilator, au spus două dintre persoanele familiare cu starea sa.

Oamenii familiarizați cu sănătatea domnului Trump au spus că s-a constatat că avea lichid în plămâni. Acest lucru, mai ales atunci când un pacient prezintă alte simptome, poate fi un semn al unui caz acut de boală. Acestea pot fi ușor observate pe o radiografie sau scanare, atunci când părți ale plămânilor par opace sau albe.

Nivelul de oxigen din sânge al lui Trump a fost un motiv de îngrijorare extremă, ajungând chiar și la 80%, potrivit persoanelor familiare cu evaluarea sa. Boala este considerată severă atunci când nivelul de oxigen din sânge scade la 90%.

Bursele se revigorează după ”plimbarea” lui Donald Trump

S-a raportat anterior că domnul Trump a avut probleme cu respirația și febră pe 2 octombrie, ziua în care a fost dus la spital, iar tipurile de tratament pe care le-a primit au indicat că starea sa era gravă. Dar noile detalii despre starea sa și despre efortul din interiorul Casei Albe pentru a-i oferi acces special la un medicament neaprobat pentru a combate virusul ajută la formarea unei imagini clare ale unuia dintre cele mai cumplite episoade ale președinției lui Donald Trump.

Noile dezvăluiri făcute de The New York Times despre lupta fostului șef de la Casa Albă cu virusul subliniază, de asemenea, natura limitată și uneori înșelătoare a informațiilor dezvăluite în acel moment despre starea sa.

Fostul președinte s-a opus să fie dus de la Casa Albă la Walter Reed, cedând când asistenții i-au spus că poate ieși singur sau riscă să aștepte până când cei de la Serviciul Secret al SUA vor fi obligați să îl care pe brațe dacă se îmbolnăvește.

În timp ce domnul Trump a fost internat la Walter Reed, echipa sa medicală a încercat să minimizeze gravitatea situației. La 74 de ani și supraponderal, era expus riscului bolii severe și i s-a prescris un tratament agresiv și a a părăsit spitalul după trei zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel