Catastrofele vor fi mai FRECVENTE şi mai GRAVE în această țară
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Swiss Re: Cât au costat catastrofele naturale în primele 6 luni din 2021
Swiss Re: Cât au costat catastrofele naturale în primele 6 luni din 2021
Australienii trebuie să fie pregătiţi să facă faţă unor dezastre "mai frecvente şi mai grave" din cauza schimbărilor climatice, a avertizat vineri o comisie de anchetă privind incendiile forestiere care au devastat insula-continent în 2019 şi 2020, relatează AFP.

Incendii se produc în fiecare an în Australia la finalul iernii australe, însă anul trecut au fost extrem de grave, provocând moartea a 33 de persoane şi distrugând o suprafaţă egală cu cea a teritoriului Regatului Unit sau a Ghanei.

"Ceea ce a fost fără precedent acum este viitorul nostru", a avertizat Comisia de anchetă regală responsabilă cu o mai bună pregătire a Australiei în faţa dezastrelor naturale.

LOVITURA Japoniei pentru OMENIRE! Poate schimba ADN-ul uman

Potrivit comisiei, catastrofele nu doar că "vor fi, din păcate, mai frecvente şi mai grave", ci "ne putem aştepta şi la fenomene mai periculoase simultane şi consecutive".

"În ultimele 12 luni au fost valuri de căldură, incendii forestiere şi secetă, urmate de furtuni violente, inundaţii şi o pandemie", a reamintit comisia.

Incendiile, care au durat nouă luni şi s-au încheiat în martie, au ucis sau au condus la deplasarea a aproape trei miliarde de animale, provocând economiei australiene pierderi de circa 7 miliarde de dolari (6 miliarde de euro).

Costul anual al dezastrelor ar putea creşte până la aproximativ 27 de miliarde de dolari până în 2050, fără a lua în considerare agravarea încălzirii climatice "inevitabilă în următoarele două decenii".

"Ca urmare, nivelul mării ar trebui să crească în continuare. Numărul cicloanelor ar urma să scadă, însă vor creşte în intensitate. Inundaţiile şi incendiile forestiere urmează să devină mai frecvente şi mai intense", a estimat comisia.

Printre cele 80 de recomandări ale sale, raportul solicită date mai bune cu privire la modul în care încălzirea globală va avea consecinţe asupra anumitor domenii.

În mai multe ocazii, premierul australian Scott Morrison a minimizat legătura dintre schimbările climatice şi incendii, rămânând un susţinător ferm al industriei miniere foarte puternice şi profitabile din Australia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel