Cazarea la hotel, numai cu certificat digital COVID-19
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Certificat digital
Certificat digital
Impunerea de către autorităţi a verificării certificatului digital pentru covid la recepţiile hotelurilor va fi o măsură inevitabilă în domeniul hotelurilor în cazul în care valul 4 al pandemiei va escalada, declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR), Călin Ile.

"Sunt îngrijorări (în interiorul sectorului hotelier, n.r.) privind valul 4 care riscă să ameninţe activitatea hotelieră din toamnă, şi de aceea mesajul nostru este ca lumea să se vaccineze, fiind singura soluţie la nivel internaţional. Noi, ca membrii ai HOTREC (organizaţia patronală europeană a HoReCa, n.r.), urmărim ce fac alte ţări, acolo deja s-a implementat certificatul digital în recepţiile de hoteluri, şi probabil că dacă valul 4 va evolua, va fi singura măsură pe care o vom putea îmbrăţişa şi noi, ca activitatea să continue. Nu mai putem accepta restricţionări generale: dacă pandemia va evolua într-un stil alarmant, cred că singura soluţie este să îi restricţioneze pe cei nevaccinaţi sau neposesori ai certificatului covid", a afirmat Călin Ile.

Liderul FIHR a subliniat însă că operatorii de hoteluri nu militează pentru niciun fel de restricţii.

"Nu spun că noi vom implementa (certificatul digital covid în recepţiile hotelurilor, n.r.), pentru că noi nu milităm pentru niciun fel de restricţii, dar dacă situaţia va fi complicată, atunci cred că aceasta va fi singura măsură pe care statul o va putea lua. Deci nu blocări generale, cum au mai fost, pentru că blocajul general ar fi catastrofal pentru turismul românesc, şi nu numai pentru turism. Ar trebui ca activitatea să funcţioneze indiferent ce se întâmplă, iar dacă situaţia e gravă, să funcţioneze doar pentru posesorii de certificat de sănătate covid", a menţionat Călin Ile.

Preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România a estimat că măsura nu ar scădea numărul de clienţi ai sectorului hotelier, deoarece majoritatea consumatorilor de servicii hoteliere sunt deja vaccinaţi.

"Nu mă pricep în detaliu la segmentarea celor care s-au vaccinat, dar să nu uităm că România are o mare zonă de rural, unde procentul de vaccinare e mai redus, deci dacă am lua centrele urbane sau populaţia care călătoreşte cu scop de vacanţă, am vedea că rata de vaccinare e oarecum mai acceptabilă, chiar dacă încă nu e la nivelul ţărilor din Vest. Deci dacă segmentăm doar populaţia care consumă servicii hoteliere, am vedea că e un procent mai mare de populaţie vaccinată, deci riscurile n-ar trebui să fie atât de mari. În plus, probabil că mai există populaţie imunizată prin trecerea prin boală, deci în mod normal n-ar exista termen de comparaţie cu ce s-a întâmplat toamna trecută", a apreciat Călin Ile.

Preşedintele FIHR a apreciat că în lunile de toamnă care urmează activitatea din sectorul turistic va fi mai mare cu 25% faţă de cea înregistrată în toamna anului trecut, chiar în condiţiile apariţiei valului 4 al pandemiei.

Număr uriaș de locuri de muncă vacante in Marea Britanie

"Noi am demonstrat în cele 18 luni că avem o rezilienţă mare, ne-am adaptat costurile la minimumul posibil, echipele noastre sunt la limită şi asta ne va face ca, dacă activitatea nu va creşte, să nu creştem nici noi numărul angajaţilor, ceea ce e o problemă, pentru că forţa de muncă e o problemă pentru toată industria. (...) Din punctul meu de vedere, activitatea economică (în industria hotelieră, n.r.) va fi mai bună în ciuda pandemiei, pentru că lumea nu mai poate bloca total. Noi am spus că în 2021 industria va creşte cu 25% faţă de 2020, ceea ce credem că se va întâmpla inclusiv în aceste patru luni de toamnă, chiar în condiţiile apariţiei valului 4, pentru că va fi incomparabil mai bine decât a fost anul trecut. (...) Oamenii au reînceput să călătorească, atât în scop personal cât şi în scop de afaceri, mai ales pe măsură ce au căpătat încredere după vaccinare. Mizez foarte mult pe ideea că vaccinarea ar putea să fie relansarea sectorului nostru şi m-aş bucura ca tot mai mulţi români să meargă să-şi facă acest vaccin, care să-i ajute şi pe ei şi pe noi", a încheiat Călin Ile.

Preşedintele FIHR a participat joi la evenimentul prin care grupul hotelier internaţional Accor a anunţat lansarea în România a produselor hoteliere Tribe şi Adagio, care vor funcţiona într-un nou hotel din Bucureşti, Nest+ Basarab, care urmează să fie construit în următorii ani în zona podului Basarab.

Hotelul Tribe Bucharest Basarab şi complexul de apartamente în hotel Adagio Bucharest Basarab vor fi dezvoltate în viitoarea clădire Nest+ Basarab, situată pe strada Miron Costin şi au prevăzut ca termen de inaugurare anul 2024.

Conceptul Tribe este un produs hotelier al Accor care propune clienţilor condiţii de lux accesibile. Hotelul Tribe Bucharest Basarab va avea 4 stele şi este proiectat cu 85 de camere.

Complexul de apartamente în hotel Adagio Bucharest Basarab este proiectat cu 115 camere şi apartamente şi este destinat clienţilor care caută confortul unui apartament deservit de servicii hoteliere. Conceptul Adagio oferă mai degrabă un spaţiu de locuit decât o cameră de hotel, astfel încât clienţii să aibă spaţiu pentru somn, masă, relaxare şi lucru.

Construcţia clădirii care va găzdui cele două hoteluri nu a început, proiectul fiind în etapa obţinerii autorizaţiilor necesare debutului construcţiei.

Reprezentanţii noului hotel au menţionat că valoarea investiţiei în întreg complexul este de 50 de milioane de euro şi au subliniat că randamentul investiţiei şi amortizarea acesteia nu pot fi estimate în contextul actual al sectorului de dezvoltare rezidenţială şi al activităţii hoteliere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Curs valutar BNR. Una caldă, alta rece pentru leu

Curs valutar BNR, 23 aprilie 2023.

Cum cad românii victime ale fraudelor online. Raport Revolut

Revolut prezintă primul său raport global despre...

Google face o nouă investiție majoră într-un centru de date

Google a ales Olanda pentru noul său centru de date în...

Tranzacţie pe piaţa românească de software

Adnumus intermediază cu succes achiziția de către Eleco...

Comic Con Romexpo 2024. Explozia culturii "Pop&Geek"

Comic Con București 2024 a fost un eveniment dedicat...

Modificare a Codului Muncii, în Senat. Schimbările propuse

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Proiect pentru creşterea contribuţiei la Pilonul II

A fost depusă la Senat o propunere legislativă privind...

Cine se află în spatele mărcii de pantofi Jacques Solovière?

Jacques Soloviere. Un nume care te duce cu gândul la un...

Legea ANL a suferit schimbări majore

Legea ANL a fost recent modificată substanțial.

Ora adevărului pentru patru din cei Șapte Magnifici

Tesla, Meta, Microsoft și Alphabet își vor publica,...


pixel