Ce beneficii le aduc contoarele inteligente românilor
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Mai puțin de 10% au schimbat furnizorul, deci 90% din noile contracte sunt cu același furnizor. Acest lucru este în favoarea celor care dominau piața, a subliniat vicepreședintele ANRE.
Mai puțin de 10% au schimbat furnizorul, deci 90% din noile contracte sunt cu același furnizor. Acest lucru este în favoarea celor care dominau piața, a subliniat vicepreședintele ANRE.
  • Mai puțin de 10% au schimbat furnizorul, deci 90% din noile contracte sunt cu același furnizor. Acest lucru este în favoarea celor care dominau piața, a subliniat vicepreședintele ANRE.
Întregul proces de măsurare și monitorizare a consumului de energie electrică se digitalizează odată cu instalarea contoarelor inteligente, care le aduc o multitudine de avantaje clienților care au instalate astfel de dispozitive. 

Astfel, indexul pe baza căruia se emit facturile poate fi verificat de la distanță, fără să mai fie necesare citirile de pe teren și estimările de consum. În acest fel sunt eliminate și erorile umane legate de citirea greșită a indexului și de facturarea unui alt consum.

Clienții pot, totodată, să urmărească mai ușor consumul de energie, informațiile putând fi vizualizate atât pe calculator, cât și pe tabletă sau pe telefonul mobil. Aceștia pot astfel să își ajusteze mai ușor comportamentul de consum și să economisească astfel energie.

Într-un viitor nu foarte îndepărtat, aceștia vor putea să opteze și pentru tarife flexibile în funcție de intervalul orar, de zi sau de sezon.

Transmiterea de informații către dispeceratul distribuitorului de energie electrică, cu ajutorul contoarelor inteligente, permite ca defecțiunile de rețea să fie identificate mult mai ușor, iar intervențiile în caz de avarii să fie mai rapide și mai eficiente.

Citește și Contoarele inteligente - o tehnologie pentru viitor

Totodată, clienții care au montate contoare inteligente sunt protejați de supratensiuni și pot fi reconectați mai rapid în cazul în care deconectarea a fost cauzată de incidente din reţeaua electrică.

Nu în ultimul rând, clienții economisesc cu conectările, deconectările, închiderea sau transferul unui contract, toate acestea putând fi realizate de la distanță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel