Ce impact are vaccinul Pfizer la persoanele obeze
Autor: Ciprian Dumitrache pe 01 Martie, 07:02 | Articole recomandate

Vaccinul Pfizer/BioNTech ar fi mai puțin eficient la persoanele cu obezitate.

La personalul din domeniul sănătății, care suferă de obezitate s-a descoperit că sunt produși doar jumătate din anticorpii pe care îi fac oamenii sănătoși.

Vaccinul Pfizer/BioNTech ar fi mai puțin eficient la persoanele cu obezitate. Acest lucru a reieșit în urma studiului efectuat de cercetătorii italieni, care au constatat că persoanele obeze au produs aproximativ jumătate din cantitatea de anticorpi ca răspuns la o a doua doză de vaccin, comparativ cu persoanele sănătoase, relatează The Guardian.

Acest lucru ar putea determina vaccinarea persoanelor obeze cu o doză de rapel suplimentară pentru a se asigura că sunt protejate adecvat împotriva coronavirusului.

Citește și: Orban, despre decontarea transportului școlar

Obezitatea crește riscul de deces Covid-19 cu 48%, se arată în studiu, acest lucru putând fi cauzat și de faptul că persoanele care suferă de obezitate dezvoltă în paralel și alte boli cum ar fi bolile de inimă sau diabetul de tip 2, care cresc riscul de coronavirus.

Aldo Venuti, de la Istituti Fisioterapici Ospitalieri din Roma, și colegii săi au evaluat răspunsul anticorpilor după două doze de vaccin Pfizer / BioNTech la 248 de lucrători din domeniul sănătății. La șapte zile de la primirea celei de-a doua doze, 99,5% dintre aceștia au dezvoltat un răspuns la anticorpi, iar acest răspuns a fost mai mare decât cel înregistrat la persoanele care și-au revenit din Covid-19. Cu toate acestea, răspunsul imun a fost mult mai mic la persoanele care erau supraponderale și obeze.

 

 


Articole recomandate Vezi toate articolele