Ce salarii vor fi înghețate în 2020. Ce alte măsuri ia Guvernul
Autor: Oana Pavelescu pe 10 dec 2019 / 11:52 | Articole recomandate

O lege ce prevede reducerea salariilor preşedintelui, miniştrilor şi parlamentarilor a fost adoptată luni în Chile

Guvernul Orban este hotărât să facă economii în 2020 astfel că se vor reevalua mai multe cheltuieli printre care și cele legate de salatiile din aparatul de stat.

Autorităție spun că la ora actuală există un sistem prin care multe salarii acordate la stat sun umflate.

Prima măsură anunțată de premierul Ludovic Orban este că indemnizațiile demnitarilor vor fi înghețate. Premierul a mai anunțat că structurile cu scheme umflate vor fi reorganizate, amintind totodată că indemnizațiile demnitarilor publici sunt plătite raportat la salariul minim pe economie. Premierul a specificat faptul că salariul minim va crește anul viitor însă indemnizațiile demnitarilor nu vor mai crește.

O altă economie pe care guvernul o are în vedere este concedierea din ministere și instituțiile publice, vizați fiind cei care nu au experiență în domeniul în care sunt angajați.

Concedierile vor avea loc în urma evaluarilor care vor avea loc în ministere.

Înghețarea salariilor. Florin Cîțu: Acceptăm toți

"Suntem în etapa în care pregătim Hotărârile de Guvern pentru reorganizarea instituțiilor din subordinea ministerelor, unde vrem să introducem o structură suplă. Asta înseamnă că se evaluează activitatea, se vede unde se stă degeaba. Dacă sunt oameni buni care stăteau degeaba, pentru că nu voia nimeni să îi folosească, vor fi mutați în altă parte, iar cei care sunt clienți politici, nepoți, iubite sau alte legături cu demnitarii, atunci trebuie să iși vadă de drum.

Romanul are un simț al dreptații. Sunt oameni foarte buni de mult timp în ministere care nu au reușit să avanseze în carieră pentru că intră mereu cineva peste, nepoata, clienta sau iubita. Această evaluare se face în interiorul ministerului. Acolo unde nu e o imagine clară, apelăm la mijloace externe", a declarat Raluca Turcan.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele