Ce se întâmplă cu imunitatea după COVID-19
Autor: Oana Pavelescu pe 22 feb, 19:59 | Articole recomandate

SARS-CoV-2 văzut la microscop

Oamenii de știință australieni au studiat evoluția nivelurilor de imunitate până la patru luni după infecția cu COVID-19.
Acestia au constatat că în timp ce nivelurile de anticorpi scad dramatic în primele două luni, scăderea apoi încetinește substanțial.

Constatările sugerează că vaccinurile ar trebui să genereze în mod ideal răspunsuri mai puternice la anticorpi decât infecția naturală.

Echipa de cercetare, inclusiv de la Universitatea din Melbourne, Dr. Jennifer Juno, Senior Research Fellow la Peter Doherty Institute for Infection and Immunity (Institutul Doherty), au investigat modul în care sistemul imunitar, în special celulele B și T, răspunde la COVID- 19 proteine ​​spike.

Proteina spike permite SARS-CoV-2 să se atașeze și să pătrundă în celule și este crucială în inducerea anticorpilor neutralizanți pentru a proteja împotriva re-infecției.

Celulele B sunt responsabile pentru producerea anticorpilor care recunosc SARS-CoV-2, în timp ce celulele T joacă un rol important în susținerea dezvoltării răspunsului celulelor B.

Soluție ȘOC. Bill Gates știe cum se obține IMUNITATE ABSOLUTĂ

Dr. Juno a spus că una dintre observațiile lor a fost că, în cele patru luni în care au urmărit pacienții, numărul de celule B care recunosc proteina spike a crescut de fapt la aproape toți pacienții, indiferent de cât de severă a fost boala lor.

„Acest lucru este interesant deoarece munca noastră și alte studii recente sugerează că aceste celule B continuă să se acumuleze și potențial evoluează în timp. Acest lucru ar trebui să fie util pentru protecție în cazul unei alte expuneri în sensul că acele celule ”de memorie” ar trebui să poată să fie activate din nou ", a spus dr. Juno.

Ceea ce ramane de inteles este daca aceste modificari in memoria celulelor B pot ajuta sistemul imunitar sa recunoasca și sa protejeze impotriva noilor variante SARS-CoV-2 care apar in prezent.

Dr. Juno a spus că datele recente privind vaccinurile de vârf arată că determină cel puțin dublul nivelurilor de anticorpi față de infecția naturală, ceea ce este foarte încurajator.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele