Ce simți când ești lovit de un FULGER? Explică un SUPRAVIEȚUITOR
Autor: Dana Mihai pe 23 feb, 07:05 | Articole recomandate

Ce simți când ești lovit de un FULGER? Explică un SUPRAVIEȚUITOR

Șansele de a fi loviți de fulgere sunt de una la un milion și, din fericire, ceva ce majoritatea dintre noi nu vom experimenta niciodată. Dar pentru cei care o fac, cum se simte?

Șansele de a fi loviți de fulgere sunt de una la un milion, dar este încă una dintre principalele cauze ale deceselor legate de natură, așa că ce simt oamenii care sunt loviți de fulger?

Statistic, acest lucru este foarte rar și, din fericire, ceva ce majoritatea dintre noi nu vom experimenta niciodată. Dar este greu să nu fii curios.

Îți vei vedea scheletul ca în desene animate sau te va lăsa cu părul ridicat?

Din fericire, nouă din zece oameni care au fost loviți de fulgere supraviețuiesc experienței și trăiesc pentru a spune povestea.

Stuart Archer a fost lovit de un fulger în timpul unei furtuni din Los Angeles în 2014.

Într-un interviu acordat Vice.com, el a spus: „A fost un sunet uriaș de explozie și cu coada ochiului am văzut un fulger care a intrat în apă și un fulger imens chiar în fața mea. Mi s-a părut că cineva m-a lovit cu pumnul în ceafă. A existat un fel de șoc pe corpul meu, apoi tot corpul meu s-a înmuiat și am fost aruncat la pământ. ”

Când a fost întrebat dacă a ars, Stuart a spus: „Nu, nu arde. Nu există urme pe corpul meu. A fost mai mult ca ... Știi când ești lovit cu pumnul? ”

Din fericire, Stuart nu a fost rănit, dar fulgerele pot lăsa oamenii cu probleme de sănătate pe termen lung.

Mulți supraviețuitori raportează greață, probleme cognitive, dureri musculare și dureri de cap mult timp după ce au fost loviți.

Acest lucru se datorează faptului că nervii nu sunt obișnuiți cu atât de multă energie electrică care trece prin ei, pot face daune permanente.

Fulgerele pot provoca și arsuri, dar lovitura durează doar câteva microsecunde, deci rareori sunt grave.

 

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele