Ce spun rușii despre Nord Stream 2
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Nord Stream 2
Nord Stream 2
Construcția gazoductului Nord Stream 2 va fi finalizată, în pofida sancțiunilor impuse proiectului de către Statele Unite, a informat Ministerul rus de Externe, citat de agenția rusă de presă TASS.

„În ciuda presiunilor constante, Nord Stream 2 va fi finalizat. Pentru europeni, beneficiile acestei surse suplimentare de alimentare cu gaze naturale sunt evidente”, se arată în comunicatul Ministerului de Externe de la Moscova.

Autoritățile ruse susțin că sancțiunile impuse de Washington proiectului reprezintă o ingerință în afacerile interne ale Uniunii Europene, iar potrivit diplomaților ruși, aceste măsuri ale Statelor Unite nu au fost luate din îngrijorare privind securitatea energetică a UE, ci pentru a promova exporturile americane de gaz natural lichefiat către Europa.

„Știm că nu toată Uniunea Europeană este de acord cu acest proiect”, se arată în comunicat. „Opozanți există și în rândul statelor membre, și în rândul instituțiilor europene. Este cunoscut că amendamentele la directiva privind gazele naturale au fost adoptate de către Uniunea Europeană împotriva gazoductului Nord Stream 2”, adaugă Ministerul de Externe.

Gazoductul Nord Stream 2 a generat noi tensiuni între UE și SUA

Senatul Statelor Unite a aprobat impunerea de sancțiuni la adresa companiilor care fac parte din proiectul privind gazoductele Nord Stream 2 și TurkStream. Propunerea de impunere a sancțiunilor fusese adoptată anterior și de Camera Reprezentanților.

Proiectul Nord Stream include construirea a două gazoducte cu o capacitate totală de transport de 55 de miliarde de metri cubi de gaz pe an din Rusia către Germania, prin Marea Baltică. Pe lângă gigantul rus Gazprom, la proiect mai participă companiile germane Uniper și Wintershall, compania austriacă OMV, francezii de la Engie și compania anglo-olandeză Shell. Scopul proiectului este transportul gazelor către Europa de Vest fără necesitatea de tranzitare a teritoriilor unor state precum Ucraina, Belarus sau Polonia.

Oficialii de la Washington au criticat în repetate rânduri proiectul Nord Stream 2, despre care au declarat că ar putea fi folosit ca „instrument de constrângere” și ar putea transforma Europa într-un „ostatic al Rusiei”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Florin Georgescu (BNR): Avem un capitalism semi-socialist

Asociaţii şi acţionarii companiilor au bani să le...

ANPC verifică magazinele online Temu și Shein

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Directorul JPMorgan, vești bune despre economia americană

Anul trecut, banca pe care o conduce Jamie Damon, a...

Deturnare de ... aluminiu la Bursa Metalelor de la Londra

Nu a durat mult până când cineva a găsit o modalitate de...

Cum poate achiziționa China cipurile Nvidia interzise

Altfel spus, nimic nu este imposibil.

Curs valutar BNR. Una caldă, alta rece pentru leu

Curs valutar BNR, 23 aprilie 2023.

Șoferii pot achita Rovinieta pentru 10 zile prin SMS

O veste bună vine pentru șoferii care au nevoie de...

Adunarea generală a L’Oréal, „un start-up vechi de un secol”

Numărul unu mondial al produselor de frumusețe a...

Cum cad românii victime ale fraudelor online. Raport Revolut

Revolut prezintă primul său raport global despre...

Google face o nouă investiție majoră într-un centru de date

Google a ales Olanda pentru noul său centru de date în...

Tranzacţie pe piaţa românească de software

Adnumus intermediază cu succes achiziția de către Eleco...


pixel