Cea mai mare BANCĂ din Europa, TĂIERI importante
Autor: Ciprian Dumitrache pe 01 Martie, 09:40 | Articole recomandate

HSBC Holdings Plc va avea un nou director general

HSBC, cea mai mare bancă din Europa, intenționează să reducă 40% din spațiile sale de birouri la nivel mondial în următorii ani, ca parte a unui program de reducere a costurilor.

Potrivit șefului HSBC, Noel Quinn, compania nu va mai prelungi unele contracte de închiriere a spațiilor de birouri, dar această măsură nu va afecta clădirea sediului central din Londra.

Potrivit lui Quinn, acele clădiri care vor rămâne la dispoziția băncii vor fi utilizate mai flexibil.

Serviciu hibrid

„Modelul de lucru în birourile noastre se va schimba - nivelul de ocupare va crește, deoarece vom avea un model de lucru hibrid”, a explicat el.

Modelul hibrid de muncă implică executarea sarcinilor de serviciu în regim mixt, de acasă și de la birou. Practic, angajatul va lucra câteva zile la biroul companiei, iar în restul zilelor își va putea desfășura activitatea de acasă. În același timp, nu va exista supraaglomerare, deoarece în 2020 banca a redus 11.000 de angajați, inclusiv 17% din conducere. 

Tranziția la un model de lucru hibrid similar a fost anunțată zilele trecute și de CEO-ul Lloyds, Antonio Orta-Osorio . Banca va oferi „soluții raționale de locuri de muncă pentru a atrage și păstra un personal mai profesionist, mai diversificat și mai pregătit pentru viitor”, relatează Independent.

Dar o serie de alte bănci, inclusiv Barclays și JPMorgan, sunt reticiente în privința lucrului de la distanță care, potrivit acestora, are un impact negativ asupra eficienței angajaților.


Articole recomandate Vezi toate articolele