CEC Bank îşi modernizează reţeaua IT
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
În primul semestru din 2021, CEC Bank a înregistrat un profit net de 208,4 milioane de lei și a făcut pași importanți în strategia de modernizare și digitalizare
În primul semestru din 2021, CEC Bank a înregistrat un profit net de 208,4 milioane de lei și a făcut pași importanți în strategia de modernizare și digitalizare
CEC Bank a introdus sistemul de gestionare a traficului de date interne Software Defined Wide Area Network (SD-WAN), care permite gestionarea prin software a traficului de date schimbate la nivelul întregii reţele a băncii, potrivit unui comunicat al băncii remis vineri AGERPRES.

În ultimul an, necesităţile CEC Bank de gestionare de date au crescut exponenţial, în contextul lansării unor proiecte ambiţioase de digitalizare: sistem electronic de management al documentelor, magazin virtual pentru accesarea serviciilor bancare, implementarea unui model de lucru hibrid la nivelul echipelor interne, se precizează în comunicat.

Reţelele interne de date joacă un rol esenţial în activitatea băncii şi în asigurarea serviciilor bancare către public: prin intermediul reţelei interne se realizează transferul de informaţii între unităţi şi la nivelul Centralei - pentru operaţiuni bancare, credite, etc.

De asemenea, în ultimul an, CEC Bank a asistat la dublarea numărului de e-mailuri, până la 8 milioane, la 150.000 de şedinţe online şi la creşterea cu 70% a numărului de documente stocate în reţeaua internă.

În acest context, banca avea nevoie să-şi modernizeze rapid infrastructura IT, iar în mai puţin de cinci luni sistemul de gestiune software a traficului de date SD-WAN a fost implementat în peste 80% din cele peste 1.000 de locaţii ale CEC Bank.

Citește și Credite cu dobândă redusă. Cine sunt beneficiarii

Practic, datorită alocării dinamice a benzilor de comunicaţie, capacitatea reţelei a crescut de 20 de ori şi au fost implementate soluţii IT moderne de securitate, de cloud şi de Office 365.

Sistemul SD-WAN a permis modernizarea infrastructurii în timp record şi cu costuri reduse, prin configurarea centralizată, de la distanţă, a întregii reţele, prin software, comparativ cu abordarea tradiţională, în care schimbul de date prin reţeaua internă era asigurat prin configurarea manuală a echipamentelor şi conexiunilor, conform comunicatului CEC Bank.

Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de peste 41,25 miliarde lei, la sfârşitul lui 2020. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel