Cele mai bogate americance. De la Rihanna la Dolly Parton. Cine este numărul 1?
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Dolly Parton și Rihanna
Dolly Parton și Rihanna
Numărul femeilor bogate crește de la an la an, acestea ajungând să facă avere în cele mai variate domenii, acest lucru întâmplându-se cel puțin în Statele Unite ale Americii.

Forbes a întocmit un nou top 100 al celor mai bogate femei din SUA a căror avere combinată ajunge la 118 miliarde de dolari.

Numărul unu pentru al patrulea an consecutiv este Diane Hendricks, care a cofondat firma de furnizare de acoperișuri ABC împreună cu răposatul ei soț Ken (d. 2007). Averea ei s-a ridicat la aproximativ 11 miliarde de dolari, ceea ce a făcut-o prima femeie din SUA care s-a realizat singură depășit valoarea netă de 10 miliarde de dolari.

Rihanna, care ocupă locul 16, este acum oficial miliardar, devenind una dintre cele 26 de femei înregistrate pe lista celor cu averi de 10 cifre. Alți noi miliardari din acest an includ Anne Wojcicki de la 23andMe și fondatoarea aplicației de întâlniri Bumble, Whitney Wolfe Herd, ambele și-au făcut publice companiile; antreprenoarea fintech Jenny Just; fondatoarea companiei de asigurări Robyn Jones și starul reality-show-ului și magnat al cosmeticelor Kim Kardashian West, a cărei avere a crescut odată de compania de îmbrăcăminte Skims a luat avânt.

Colecția Rihannei, vedeta Săptămânii Modei de la New York

Cincisprezece fețe noi s-au alăturat listei în acest an, unele din cauza ofertelor publice inițiale și altele din cauza creșterii prețurilor acțiunilor. De departe, cea mai cunoscută debutantă este Dolly Parton, care și-a susținut catalogul de muzică cu o investiție inteligentă în parcul tematic Dollywood din Tennessee. 

Supermodelul Cindy Crawford debutează datorită succesului liniei sale de îngrijire a pielii, Beauty Beauty. Heather Hasson și Trina Spear au cofondat și conduc firma de costume medicale la modă Fig, pe care au făcut-o publică în mai și sunt clasate pe locul 50, respectiv 52. Caryn Seidman-Becker a cumpărat firma de securitate aeroportuară Clear Secure care era în  faliment în 2010 și a făcut-o publică în iunie la o evaluare de 4,5 miliarde de dolari.

Două treimi din top 100 cele mai bogate femei au fondat sau au cofondat o companie în industrii variind de la energia solară (Lynn Jurich din SunRun, nr. 95) până la educație online (Rachel Carlson din Guild Education, nr. 61) din care 26 CEO.

Aceste femei au vârste cuprinse între 23 de ani (Kylie Jenner) și 95 de ani (Alice Schwartz, Bio-Rad Laboratories) și trăiesc în 22 de state diferite, deși aproape jumătate - 46 - locuiesc în California. 

Averile au fost calculate folosind prețurile acțiunilor din 2 iulie 2021 - cu mult înainte de a fi anunțat acordul susținut de Blackstone pentru a cumpăra firma de producție a lui Reese Witherspoon Hello Sunshine, motiv pentru care Witherspoon, care acum valorează 400 de milioane de dolari, nu apare pe listă. Valoarea netă se poate modifica în câteva zile sau săptămâni de la data măsurării efectuate de Forbes. În timp ce Anne Wojcicki de la 23andMe avea o valoare estimată la 1,1 miliarde de dolari la începutul lunii iulie, averea ei a scăzut la recent la 800 de milioane de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel