Cele mai puternice pașapoarte din lume. Pe ce loc se află România
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Totodată, ordinul împiedică companiile din Florida să solicite clienţilor acest tip de paşaport de vaccinare sau dovada unei imunizări împotriva virusului.
Totodată, ordinul împiedică companiile din Florida să solicite clienţilor acest tip de paşaport de vaccinare sau dovada unei imunizări împotriva virusului.
Japonezii se clasează din nou locul întâi cu 191 de destinații pentru care nu au nevoie de viză în 2020. 

Nicio altă națiune din lume nu are atâtea uși deschise la nivel mondial, așa cum se poate observa din sondajul din acest an al firmei de avocatură londoneze Henley & Partners. Printre altele, firma de avocatură evaluează datele de la Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) și oferă călătorilor informații despre ce țările unde pot călători cu pașapoartele și dacă este necesară viză.

Cetățenii americani nu au voie să intre în UE, germanii nu au voie să intre în Japonia 

Singapore (190) este pe locul doi, Italia, Finlanda, Spania și Luxemburg (188) pe locul patru. Clasamentul pe țări nu ia în considerare restricțiile de călătorie curente ca urmare a pandemiei de coronavirus. 

Brexit. Pașapoartele albastre revin în Marea Britanie

Cu toate acestea, criza pune în pericol certitudinea deținătorilor de pașapoarte care au fost odată valoroase, așa cum se întâmplă în Europ: călătorii din SUA și din majoritatea altor țări nu pot încă să intre în UE din cauza Covid-19.

Guvernul Japoniei vede poziția sa de top ca dovadă a încrederii de care se bucură Japonia la nivel internațional. Țara nu este doar numărul trei în economia globală, dar este considerată și una dintre cele mai sigure din lume.

De exemplu, Japonia, care, potrivit propriilor informații, a ajuns aproape acum să controleze criza corona, este una dintre cele doar 14 țări de pe lista Uniunii Europene care are permisă intrarea în UE de la 1 iulie. 

În schimb, restricțiile de intrare în UE continuă să fie menținute pentru SUA, care se află pe locul șapte în clasamentul.
România se află pe locul 17 din lista care cuprinde 109 țări, ultima fiind Afganistanul.

Vezi AICI lista completă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel