Cele mai slabe parole de pe Internet. Dacă şi parola ta e printre ele, schimb-o urgent!
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Anul 2019 a arătat că internauții continuă să se expună de bună voie atacurilor cibernetice
Anul 2019 a arătat că internauții continuă să se expună de bună voie atacurilor cibernetice
Anul 2019 a arătat că internauții continuă să se expună de bună voie atacurilor cibernetice, folosind parole extrem de ușor de "spart". 

Analizând peste 500 milioane de conturi compromise anul trecut în America de Nord şi Europa occidentală, NordPass a constatat că, la fel ca în anul precedent, combinaţii precum „12345”, „123456” şi „123456789” au fost folosite ca parole pentru a „securiza” un total de 6,3 milioane de conturi.

Cele mai proaste parole de pe Internet

Lista continuă cu nume de femei populare (Nicole, Jessica, Hannah) şi cu şiruri de litere care formează o linie orizontală sau verticală pe o tastatură QWERTY (asdfghjkl , qazwsx, 1qaz2wsx etc.).

ANCOM: Aproape un milion de numere de telefon, portate în 2019

Surprinzător, cea mai slabă parolă rămâne foarte populară; 830.846 de persoane o folosesc în continuare. Realizatorii topului celor mai neinspirate 200 de parole susţin că nu mai puţin de 10% dintre internauţi au folosit cel puţin una dintre primele 25 de parole din listele făcute publice în anii precedenţi, în ciuda deselor atacuri cibernetice, scrie adevarul.ro.

Parole precum "12345", "123456", "123456789", "test1" şi "password" au permis compromiterea a 3 miliarde de conturi motiv pentru care, sfătuiesc specialiştii citaţi de nordpass.com, e important să vă securizaţi mult mai bine conturile personale, fie că sunt de mail, fie pentru alte aplicaţii.

De ce folosesc oamenii parole atât de uşor de spart?

Pentru că sunt uşor de reţinut şi au impresia că nu au nimic de ascuns. Ce se întâmplă, însă, dacă un hacker vă blochează accesul la toate conturile, email, fişiere cu fotografii sau reţele de socializare? Imaginaţi-vă că trebuie să plătiţi mii de dolari în răscumpărare pentru a recăpăta accesul. Ca atare, e mai bine să luaţi măsuri pentru a vă proteja, înainte de a fi prea târziu.

Atacurile cibernetice periculoase din Orientul Mijlociu s-au intensificat

Topul celor mai folosite 200 de parole este disponibilă pe NordPass.com. Iată și alte exemple: 1234, 1234567890, abc123, 111111, 123123.

Ce e de făcut? Trebuie evitate parolele compuse dintr-un singur cuvânt, nume sau expresii larg răspândite, mai scurte de 8 caractere şi e bine să folosiţi parole diferite pentru fiecare cont de utilizator, scrie adevarul.ro.

Memorarea atâtor parole, lungi şi neintuitive, poate fi o problemă însă puteţi folosi manager de parole sau o autentificare în doi paşi.

Cu această metodă de autentificare va fi necesar ca, pe lângă parolă, să introducem şi un cod unic primit de regulă ca mesaj SMS pe telefonul mobil, fără de care parola este practic inutilă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bulgari a dezvăluit cel mai subțire ceas din lume VIDEO

Poate una dintre trăsăturile specifice sau ciudățeniile...

Ceasurile elvețiene iau cu asalt India

Producătorii de ceasuri elvețieni lansează un atac...

PANZANI dorește să intre la Bursa de Valori din Amsterdam

Fondul de investiții CVC a anunțat că vrea să se alăture...

Băncile europene cer să fie declarate sectoare strategice

Băncile europene fac un apel către Uniunea Europeană...

Cum pot fi lansate noi cazinouri în România?

În jocurile de noroc, concurența este un element...

Șeful Stellantis își apără salariul de 36,5 milioane de euro

”Ca un jucător de fotbal, există un contract”, a...

Incendiu de proporții la Bursa de la Copenhaga

Un incendiu care a devastat vechea clădire a bursei de...

China: Economia a depășit așteptările în primul trimestru

Sunt date statistice care își vor influența cu precădere...


pixel