Cercetătorii israelieni au găsit 18 MEDICAMENTE contra SARS-CoV-2
Autor: Antonio Grigore pe 21 iul, 17:38 | IT&C

Echipa lui Arkin a fost printre primii care au studiat proteina E a primului coronavirus SARS în 2004.

O echipă de cercetare a Universității Ebraice din Ierusalim a identificat 18 medicamente care ar putea fi eficiente în tratamentul pacienților care contractează COVID-19.

Oamenii de știință de la Universitatea din Ierusalim susțin că au identificat mai multe medicamente care ar putea ajuta la tratarea, și chiar la „vindecarea” persoanelor care dezvoltă COVID-19 .

Profesorul Shy Arkin, biochimist la Institutul Alexander Silberman, a declarat pentru The Jerusalem Post că în testele în care celulele infectate cu SARS-CoV-2 au fost puse împreună cu unele medicamente timp de două zile, „aproape 100% din celule au supraviețuit, în ciuda faptului că au fost infectate cu virusul”.

În schimb, fără compușii medicamentoși, aproximativ 50% din celule au murit după ce au intrat în contact cu virusul.

Citește și: Florile care-ți schimbă viața! NU trebuie să lipsească din casă

În urma unei selecții care a cuprins peste 2.800 de substanțe, Arkin și echipa sa au identificat 18 medicamente pe care le-au considerat eficiente.

Două dintre acestea sunt Darapladib, utilizat pentru tratamentul aterosclerozei și Flumatinib, utilizat pentru tratamentul anumitor tipuri de cancer de sânge, dar Arkin a declarat că nu le poate recomanda până când nu vor fi supuse unor studii clinice adecvate.

Medicamentele acționează asupra a două ținte: proteina E (învelișul virusului) și proteina 3a.

Echipa lui Arkin a fost printre primii care au studiat proteina E a primului coronavirus SARS în 2004.

 


IT&C Vezi toate articolele