China a testat o ARMĂ ORIBILĂ. Nu ucide, dar face RĂU
Autor: Simona Haiduc pe 18 noi 2020 / 20:29 | Articole recomandate

Dacă este adevărat, e cumplit

Pentru a determina trupele indiene să se retragă în timpul recentei confruntări armatei din Himalaia, la granița dintre cele două țări, militarii chinezi au folosit o ”armă cu microunde”, a anunțat profesorul universitar Jing Zanzhong, citat de publicația The Times.

Potrivit profesorului, armata Chinei a reușit să recupereze importante înălțimi strategice din regiunea Ladakh. Inițial, ele au fost cucerite de soldați originari din Tibet, care se simt perfect în condiții de muncă. În schimb, militarii chinezi, obișnuiți cu vremea destul de blândă de la șes, au avut probleme la o altitudine de 5600 de metri. 

Cu toate acestea, conducerea militară a Chinei, a continuat profesorul, i-a mustrat pe soldați pentru că au cedat respectivele teritorii, cerând să fie recuperate, dar nu oricum, ci ”fără a folosi arme de foc”, pentru a nu încălca condițiile înțelegerilor bilaterale. 

Și ce s-au gândit militarii chinezi? Să folosească ”arma cu microunde”! Ceea ce au și făcut, transformând zona respectivă ”într-un adevărat cuptor cu microunde”. ”Un sfert de oră mai târziu, toți care se aflau pe acele înălțimi au început să se simtă rău, foarte rău, cu senzații puternice de greață și vărsături. Și au fugit de acolo. Așa am acaparat teritoriu”, a insistat profesorul chinez, subliniind că nu a fost tras nici un foc. 

Citește și Șalupa fără pilot. O nouă găselniță pentru armata Chinei FOTO

ÎN același timp, profesorul a refuzat să intre în detalii privind acea armă oribilă. Dar, subliniază The Times, dacă spusele universitarului chinez corespund realității, ar fi pentru prima dată când se folosește o asemenea armă. În context, publicația amintea de misteriosul caz al diplomaților SUA acreditați în Cuba, despre care medicii americani ar fi fost atacați cu o armă acustică. 

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele