China, aproape să aducă energie din SPAȚIU
Autor: Ciprian Dumitrache pe 19 aug, 07:21 | IT&C

Autoritățile chineze au anunțat că au fost făcute progrese în ceea ce privește dezvoltarea unui program pentru obținerea a energiei solare din spațiu.

Scopul acestui program este de a crea centrale electrice orbitale care să colecteze energia solară în permanență, să o transforme și să o transmită în rețeaua de pe Pământ, scrie South China Morning Post.

Potrivit autorităților chineze, la sfârșitul anului 2021 programul va începe teste privind transmisia undelor de energie pe distanțe mari.

Testele vor avea loc în Chongqing, oamenii de știință care lucrează la acest proiect reușind deja să transfere energie pe o distanță de 300 m.

Ce s-a ÎNTÂMPLAT cu APA de pe planeta MARTE

În faza următoare, aceștia intenționează să încerce transferul energiei de la o aeronavă care captează energia solară la o altitudine de peste 20 km altitudine.

Una dintre principalele dificultăți este că energia trebuie transmisă printr-un fascicul foarte puternic și precis pentru a evita pierderile în timpul transmisiei și a nu provoca radiații pe pământ.

Dacă proiectul va avea succes, centralele solare orbitale vor trimite energie pe o distanță de 36.000 km.

Chinezii spun că prima centrală electrică care colectează energie solară cu o capacitate de 1 MW, va apărea pe orbită până în 2030 iar până în 2049, an în care China comunistă va sărbători centenarul, capacitatea acestei centrale sau a mai multor centrale va crește la 1 GW.


IT&C Vezi toate articolele