China ar deține radare capabile să detecteze avioanele ”invizibile” F-35
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
După ce a luat parte la manevrele "Large Scale Exercise 2021" alături de grupul de luptă britanic format în jurul portavionului Regina Elisabeta, portavionul american USS Carl Vinson a pornit spre Marea Chinei de Sud.

Într-o declarație publicată pe 10 septembrie, marina SUA a explicat că misiunea USS Carl Vinson și a escortei sale era de a apăra libertatea de navigație și, prin urmare, „securitatea și stabilitatea în regiune”.

Portavionul american are la bord, în premieră, zece avioane F-35C de generația a V-a, de la Strike Fighter Squadron 47 și alte șapte avioane de vânătoare E/A-18 Growler. În total,  incluzând și aeronavele F/A-18 Super Hornets, USS Carl Vinson are în total 67 de aparate de zbor.

Comentând cu privire la desfășurarea grupului american de luptă în Marea Chinei de Sud, Fu Qianshao, un expert militar chinez, a sugerat că Armata Chineză a implementat un „număr de sisteme radar anti-stealth, astfel încât F-35C să poată fi detectat”.

„China este destul de capabilă să facă față unor astfel de provocări. Armata Populară Chineză nu poate fi înfrântă în perimetrul celui de-al doilea lanț insular ”, a spus Fu.

Cel de-al doilea lanț de insule include Insula Bonin și Insulele Marshall, inclusiv Guam, prima insulă facând legătura între Insulele Ryuku, Taiwan, nordul Filipinelor și Borneo.

Cu toate acestea, analistul chinez nu a specificat tipul de radare „anti-stealth” care ar fi fost desfășurate de armată.

Trebuie spus că în aprilie, China Electronics Technology Group, companie deținută de stat, a dezvăluit YLC-8B, un radar de supraveghere "anti-stealth" cu bandă UHF 3D cu rază lungă de acțiune, dar nu este clar dacă echipamentul este deja în serviciu.

Pe de altă parte, China s-ar putea fi lansat SLC-7, un radar de supraveghere 3D în bandă L, echipat cu o antenă activă și cu o rază maximă de acțiune de 400 km. Acest model, care ar putea detecta avioane stealth.

În plus, recent au fost zvonuri despre radarul activ cu matrice fazată de frecvență foarte mare, de tip JY-27 , despre care se spune că ar putea detecta F-22A Raptor, scrie publicația Opex360.

Ce se întâmplă cu piloții afgani care au fugit în Uzbekistan. Cele 46 de aeronave rămân pe loc

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel