China INTERZICE orice tranzacție cu CRIPTOMONEDE UPDATE
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Banca Centrală a Chinei spune cî orice criptomonedă este ilegală
Banca Centrală a Chinei spune cî orice criptomonedă este ilegală
Banca Centrală chineză spune că toate tranzacțiile legate de criptomonede sunt ilegale, potrivit unei declarații Q&A de pe site-ul instituției despre orientările guvernamentale comune privind reprimarea tranzacțiilor cu criptomonede și a riscurilor de speculații, relatează Bloomberg News .

Toate criptomonedele, inclusiv Bitcoin și Tether, nu sunt monedă fiduciară și nu pot fi puse în circulație pe piață, a precizat Banca Populară a Chinei pe site-ul său. Toate tranzacțiile legate de criptomonede, inclusiv serviciile furnizate de bursele offshore rezidenților din țară, sunt activități financiare ilicite, a precizat PBOC în declarație.

Această ultimă directivă dură, care a făcut ca Bitcoin să scadă cu până la 5,5% vineri, vine în contextul în care piețele globale sunt din ce în ce mai îngrijorate de criza datoriilor în care este implicat dezvoltatorul imobiliar China Evergrande Group. De asemenea, guvernul chinez ar putea răspunde la semnele că minerii își maschează activitățile pentru a rămâne în afaceri.

Vijay Ayyar, șeful departamentului Asia-Pacific al bursei de criptomonede Luno din Singapore, a declarat că, deși guvernul chinez a mai făcut declarații similare în trecut, este "un mediu ușor nervos pentru cripto cu recentele comentarii ale SEC și cu mediul macro general cu știrile despre Evergrande. Deci, orice comentariu de această natură va provoca o vânzare de active riscante".

Agenția de planificare economică a națiunii a declarat, de asemenea, că este o sarcină urgentă pentru China să eradicheze mineritul cripto, iar represiunea este importantă pentru a îndeplini obiectivele privind emisiile de carbon.

Investitorii ar trebui să se aștepte la "reacții de genunchi ale prețurilor, deoarece China ia vântul din pânzele Bitcoin", a declarat Antoni Trenchev, cofondator al creditorului cripto Nexo.  "Recenta revenire de la puțin sub 40.000 de dolari și-a urmat probabil cursul pentru moment".  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...


pixel