China INUNDATĂ! Râurile au crescut la cele mai înalte cote din ISTORIE
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
China INUNDATĂ! Râurile au crescut la cele mai înalte cote din ISTORIE
China INUNDATĂ! Râurile au crescut la cele mai înalte cote din ISTORIE
Apele a 33 de râuri din China au crescut la cele mai înalte cote din istorie în timpul seriei curente de inundaţii, a precizat luni un oficial din Ministerul Apelor, în timp ce regiuni de pe întreg teritoriul ţării se pregătesc pentru încă o săptămână ''sumbră'' de ploi torenţiale, informează Reuters.

Ye Jianchun, viceministru responsabil cu resursele de apă, a declarat în cadrul unei informări de presă, că apele a 433 de râuri - şi lacuri importante precum Dongting, Poyang şi Tai - au crescut peste cotele de alertă de la începutul sezonului inundaţiilor, în iunie.

''Întrucât ne apropiem de perioada esenţială în prevenirea inundaţiilor de la sfârşitul lui iulie şi începutul lui august, tendinţele actuale rămân sumbre în bazinele fluviului Yangtze şi a lacului Tai'', a spus acesta adăugând că seria de ploi torenţiale care a afectat centrul Chinei se va deplasa în cele din urmă spre nord.

Johnnie Walker, schimbat din 2021! Ce se întâmplă cu băutura

Cantitatea medie de precipitaţii a ajuns la cel mai înalt nivel de la începutul măsurătorilor, în 1961. Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a precizat vinerea trecută că 141 de persoane şi-au pierdut viaţa sau au fost date dispărute, iar pierderile economice se ridică la circa 60 de miliarde de yuani (8,57 miliarde de dolari).

Autorităţile pentru controlul inundaţiilor de pe întreaga suprafaţă a bazinului fluviului Yangtze au declanşat deja ''alerte roşii'' care vizează zone intens populate precum Xianning, Jiujiang şi Nanchang.

O alertă roşie a fost de asemenea declarată pentru lacul Poyang, unde apele depăşesc cu trei metri nivelul normal, o altă cotă record.

În unele regiuni afectate de inundaţii, soldaţii au umplut saci cu nisip pentru a consolida malurile râurilor şi a preveni pagube suplimentare. Străzile oraşelor au fost inundate, iar membri ai echipelor de intervenţie au înfruntat apele până la brâu cu ajutorul bărcilor pneumatice pentru a ajunge la persoanele izolate în locuinţele transformate în insule.

Potrivit datelor Ministerului Apelor, niveluri de alertă au fost depăşite luni la peste 70 de staţii de monitorizare a inundaţiilor. Apele din rezervorul Barajului celor Trei Defileuri, care şi-a scăzut debitul pentru a cincea oară sâmbătă pentru a reduce nivelul apelor în aval, au ajuns în prezent la 153,2 metri, cu 6,7 metri peste limita de pericol.

Departamentul de meteorologie din China a precizat că, deşi anumite regiuni din sud-vest vor lua luni o pauză temporară de la ploile torenţiale, centrul şi estul Chinei se vor confrunta în continuare cu intemperii severe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel