China scoate ”artileria grea” și pleacă la vânătoare. Ce caută
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Militarii chinezi au găsit propria lor soluție
Militarii chinezi au găsit propria lor soluție
Dacă americanii caută Obiecte Zburătoare Neidentificate, de ce nu ar porni și China la vânătoare de OZN-uri. E adevărat că recentul raport al serviciilor americane nu a făcut prea multă lumină în privința proveniențe acestor fenomene inexplicabile, dar șeful NASA, Bill Nelson, a anunțat că nu se lasă până nu descifrează misterul. Iar China a decis să scoată, în același scop, ”artileria grea”, adică inteligența artificială pentru studierea OZN-ului. 

Alături de pandemia de covid, cu tot ce a înseamnat ea, de la criza sanitară, la dezvoltarea unor vaccinuri, criza și, acum, relansarea economică, descurajarea Rusiei sau controlul armelor, subiectul OZN-ul este adusă obsedant în atenția opinia publice, mai ales în Statele Unite și Marea Britanie. 

Ce sunt acele obiecte misterioase, observate tot mai des în diferite colțuri ale lumii? Nelson, șeful NASA, nu crede că pot fi considerate o confirmare a speculațiilor privind prezența extratereștrilor pe Terra. ”Nu știm dacă este vorba despre reprezentanți ai altor civilizații din Univers. Nu știm dacă sunt dușmani sau au gânduri pașnice. Dar nici nu credem că sunt fenomene optice”, a spus el.

În ceea ce privește China, mai marii armatei țării au decis să recurcă la ajutorul inteligenței artificiale. Mai exect, să dezvolte un program capabil să analizeze aceste OZN-uri și să ofere oamenilor de știință informații suficiente pentru a înțelege fenomenul. 

Citește și OZN-urile care au terorizat SUA! Ce au DESCOPERIT serviciile

Poate merită menționat că foarte multe informații legate de OZN-uri au circulat în perioada Războiului Rece, când principalii actori ai acestei confruntări - SUA și Rusia - dezvoltat tot felul de instrumente care să le asigure supremație și, firește, victoria în cazul unui conflict deschis. În URSS, s-a vorbit mult despre OZN-uri în anii în care au fost puse bazele și s-au construit numeroase rachete. 

Acum, în goana după farfuriile zburătoare a intrat și China, unde și aici se înregistrează fenomene ciudate. Armata țării vrea să știe exact cu ce se confruntă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Ahold Delhaize deschide un hub tech în București

Distribuitorul belgiano-olandez vrea să facă din...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel