China, sub ȘOC! Inundații cum nu s-au mai văzut! ”Apă până la gât!” VIDEO
Autor: Simona Haiduc pe 21 iul, 11:58 | Articole recomandate

Așa ceva, oamenii nu au mai văzut de decenii

Inundații „extrem de grave”, după cum a declarat însuși președintelui Xi Jinping: China se confruntă cu ploi torențiale cumplite, care au ucis cel puțin 16 persoane, majoritatea în metroul unui oraș mare din centrul țării. Potrivit autorităților chineze, ploile din regiune au fost cele mai grave din ultimele șase decenii. 

Pasageri care se agață cu disperare de barele din vagonul de metrou, în timp ce apa care a năvălit în trenurile oprire în stații sau în tuneluri: scenele de haos au fost, marți, la Zhengzhou, un oraș cu 10 milioane de locuitori situat la 700 km sud de Beijing. Armata a fost chemată în ajutor în capitala provinciei Henan, unde în trei zile a plouat cât într-un an. 

Un pasager a scris pe Weibo că echipajele de salvare au fost nevoite să taie tavanul vagoanelor pentru a-i scoate pe oamnenii blocați înăuntru. 

Miercuri dimineață, cel puțin 200.000 de locuitori au fost evacuate, alte 36.000 au avut deja de suferit. Orașul "s-a confruntat cu o serie de furtuni neobișnuit de violente, ceea ce a condus la acumulări de apă în metroul din Zhengzhou", au explicat autoritățile locale pe rețeaua socială Weibo. Metropola a fost plasat sub cod roșu, cel mai înalt nivel de alertă meteo din China.

Televiziunea națională CCTV a arătat străzi înghițite de curenți uriași de apă noroioasă, care au luat totul în calea lor. Miercuri, vremea rea ​​a provocat alunecări de teren în orașul vecin Gongyi, provocând moartea a cel puțin patru persoane. 

Președintele Xi Jinping a cerut mobilizarea în fața vremii nefavorabile. "Barajele s-au prăbușit, provocând răni grave, decese și pagube. Situația pe frontul de inundații este extrem de gravă", a spus el, citat de televiziunea națională.


Articole recomandate Vezi toate articolele