China SURPRINDE din nou. Ce s-a întâmplat în luna iulie
Autor: Mara Ivan pe 07 aug, 17:31 | Mutarea zilei

Beijing a prezentat ultimele cifre oficiale

Exporturile Chinei au crescut neaşteptat în iulie, cu 7,2%, au anunţat vineri autorităţile de la Beijing, în condiţiile în care a doua economie mondială se redresează în urma efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmit Reuters AP.

Exporturile către SUA au urcat cu 12,5%, în pofida tensiunilor comerciale dintre Washington şi Beijing. În iunie, exporturile Chinei au înregistrat un avans de 3% iar analiştii se aşteptau la un nivel similar în iulie.

"Există o îmbunătăţire generală a exporturilor în iulie, faţă de luna precedentă, nu doar de echipamente medicale, care anterior au fost principalul contributor. Au crescut livrările de produse electronice, maşini şi îmbrăcăminte", a apreciat Iris Pang de la ING.

Citește și Coronavirus. Avertismentul Chinei: Vor mai fi încă ȘAPTE

Importurile s-au redus în termeni financiari cu 1,4% în iulie, în urma scăderii preţurilor materiilor prime, dar volumul total a crescut.

Economia chineză a crescut cu 3,2% în trimestrul doi din 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, în urma redeschiderii fabricilor şi a magazinelor. În primul trimestru din 2020 PIB-ul Chinei s-a contractat cu 6,8%.

China a raportat un excedent comercial de 62,33 miliarde de dolari luna trecută, faţă de un surplus de 46,42 miliarde de dolari în iunie şi faţă de estimările analiştilor de 42 miliarde de dolari. 

Te-ar putea interesa și...
Mutarea zilei Vezi toate articolele