China va dezvolta un ALTFEL de FRIGIDER. Care este deosebirea
Autor: Simona Haiduc pe 14 iul, 12:28 | Articole recomandate

Ceva mult mai performant

Un centru de cercetare din China a dezvoltat prototipul unui de frigider capabil să atingă o temperatură ultra scăzută apropiată de zero absolut, limita fizică a temperaturii.

Institutul de Fizică, afiliat la Academia Chineză de Științe, a anunțat că a dezvoltat un prototip de frigider care atinge temperaturi ultra-scăzute situate la doar 0,01 grade Celsius peste zero absolut, care este de -273,15 grade Celsius.

Spre deosebire de frigiderele tradiționale de diluare care funcționează cu heliu lichid ca metodă auxiliară de răcire, prototipul funcționează fără heliu lichid. Are mai mult spațiu în interior, un timp de funcționare mai lung, fiind în același timp ușor de utilizat și de întreținut.

Citește și S-a inventat țesătura care te răcorește. Perfectă pe CANICULĂ

Potrivit institutului, prototipul poate funcționa stabil și continuu pentru a oferi un mediu cu o temperatură de 0,0109 grade Celsius mai mare decât zero absolut, care îndeplinește cerințele calculului cuantic supraconductor.

Aceste frigidere sunt utilizate pe scară largă în fizica materiei condensate, știința materialelor, fizica particulelor și explorarea astronomică.


Articole recomandate Vezi toate articolele