Chinezii au găsit ac de cojocul covid-19! Despre ce este vorba
Autor: Anca Mihailov pe 28 mai, 06:53 | Articole recomandate

Sunt două variante

Un grup de cercetători chinezi au publicat în paginile revistei Nature două materiale referitoare la obținerea unor anticorpi monoclonali, capabili să neutralizeze SARS-CoV-2. Oamenii de știință au testat deja anticorpii pe primate. 

Anticorpii umani de neutralizare reprezintă una dintre cele mai de perspective metode de vindecare a infecțiilor cu noul coronavirus. Ei pot fi folosiți nu doar pentru terapie, dar și pentru vaccinare provizorie, care protejează persoanele sănătoase de covid-19. 

Autorii noilor lucrări de cercetare au extras din plasma de sânge a pacienților vindecați de covid-19 anticorpi monoclonali de două tipuri - CA1 și CB6. Anticorpii, ale căror caracteristici au fost descrise de specialiștii chinezi, și-au demonstrat eficacitatea în testele de laborator, dar și în testele preclinice efectuate pe maimuțe rhesus. 

Citește și Imunitate la covid-19. Veste extraordinară de la Institutul Pasteur 

Ce sunt anticorpii? Este denumirea folosită pentru structurile proteice sintetizate de celulele sistemului imunitar al organismului ca răspuns la amenințările infecțioase. Anticorpii se leagă de o proteină virală și neutralizează agentul patogen.  

Cercetările și testele s-au desfășurat la compania farmaceutică Junshi Biosciences, în colaborare cu oamenii de știință de la Institutul de microbiologie al Academiei de științe a Chinei.

 

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele