Christine Lagarde: Guvernele UE și BCE trebuie să facă mai mult pentru a depăși criza
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Lagarde: BCE a înregistrat progrese cu noua STRATEGIE
Lagarde: BCE a înregistrat progrese cu noua STRATEGIE
Redresarea Europei din recesiunea profundă este incompletă şi inegală astfel încât nu este momentul ca guvernele sau Banca Centrală Europeană să-şi slăbească eforturile, a avertizat vineri preşedintele BCE, Christine Lagarde, transmite Reuters.

"Situaţia actuală a economiei este afectată de redresarea inegală, incompletă şi asimetrică, care a fost observată în trimestrul trei din 2020, după un trimestru doi extrem de catastrofic", a explicat oficialul BCE la o conferinţă de presă.

"Nu există motive de automulţumire! Politica noastră monetară relaxată are nevoie de sprijinul politicii fiscale, şi niciunul dintre noi nu-şi poate permite în acest moment autosuficienţa", a declarat şeful BCE.

Joi, Banca Centrală Europeană a îmbunătăţit estimările privind evoluţia economiei zonei euro în 2020, dar a avertizat că inflaţia va rămâne în teritoriul negativ până anul viitor.

BCE se aşteaptă acum ca PIB-ul zonei euro să se contracte anul acesta cu 8%, faţă de un declin de 8,7% previzionat în iunie. În 2021, economia zonei euro ar urma să înregistreze o creştere de 5%, faţă de un avans de 5,2% estimat anterior.

"Datele pe care le primim sugerează o redresare solidă a activităţii", a afirmat preşedintele BCE, Christine Lagarde. Oficialul a avertizat: "Soliditatea redresării este în continuare afectată de incertitudini".

De asemenea, Banca Centrală Europeană a decis joi să menţină nemodificată dobânda de politica monetară, la cel mai scăzut nivel din istorie. Potrivit unui comunicat de presă al BCE, Consiliul guvernatorilor a decis că rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală şi la facilitatea de depozit vor rămâne nemodificate la nivelurile de 0,00%, 0,25% şi, respectiv minus 0,50%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

FMI cere Germaniei să cheltuiască mai mult

În schimb, Franța și Italia au fost îndemnate să fie mai...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel