Cine este Jill Biden, viitoarea Primă Doamnă a SUA
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Are trei priorități: educația, cancerul și familiile militarilor
Are trei priorități: educația, cancerul și familiile militarilor
Acum, când Joe Biden este președintele ales al Statelor Unite, soția sa, Jill Biden, se pregătește să devină Prima Doamnă. Un rol pentru care nu are nevoie de sfaturile Melaniei Trump. Pentru simplul motiv că Jill Biden a fost, deja, timp de opt ani Second Lady și este foarte bună prietenă cu Michelle Obama. Americanii o cunosc. În SUA, toată lumea o știe ca Dr. Biden. Nu, nu este medic. Este doctor în științele educației.

Soția lui Joe Biden a fost profesoară de liceu și, de mai bine de 25 de ani, predă la un community college, un fel de școală post-liceală, unde se învață materie universitară în doi ani, în loc de patru.

Aceste unități atrag numeroase studenți, mai tineri sau mai în vârstă, care nu au mijloace financiare sau nu își pot permite să se îndatoreze zeci de mii de dolari pentru a intra la o universitate, chiar și de nivel mediu. 

În lunile de campanie electorală, Jill Biden nu a mai predat, fiind alături de soțul său în turneele prin țară. Dar a promis că va relua cursurile, chiar dacă va fi Prima Doamnă și chiar dacă va împlini 70 de ani în luna iunie. Va fi prima First Lady care va exercita o activitate profesională remunerată în afara Casei Albe.

Prin urmare, în calitate de Primă Doamnă, educația va fi, pentru ea, una dintre cele priorități. Celelalte două sunt cancerul și familiile militarilor și veteranilor. Două teme sensibile pentru Jill.

Jill a intrat în viața lui Joe Biden în anii 1970, când acesta era deja senator și trecea printr-o dramă cumplită: pierderea soției și fiicei într-un accident de mașină. Beau și Hunter, cei doi fii mai mici au supraviețuit catastrofei.

Citește și America se ÎNTOARCE! Promisiunile președintelui ales al SUA

De cinci ori a cerut-o Joe de soție de Jill, care nu s-a grăbit cu răspunsul, încercând, astfel, să nu-i facă pe cei doi băieți să sufere și mai mult. Oricum îi tratează ca pe propriii copii, alături de Ashley, fiica ei dintr-o căsătorie anterioară. 

Jill Biden a fost acolo când Beau s-a angajat în garda națională, când a plecat în Irak și când, în 2015, a murit răpus de cancer. Acesta este și motivul pentru care Jill se va concentra pe aceste două subiecte cât va locui la Casa Albă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel