Cîțu aruncă pisica în curtea BNR pentru INFLAȚIA GALOPANTĂ
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Premierul demis, Florin Cîțu, s-a declarat foarte îngrijorat de creșterea prețurilor, arătând cu degetul către Bnaca Națională a României pentru creșterea generalizată a prețurilor.

Premierul Cîțu consideră că BNR este responsabil de inflația galopantă din România, deși cea mai mare contribuție la această creștere au avut-o majorările la gaze și electricitate de 20,55%, respectiv 20,65%

”Dinamica prețurilor a depășit estimările Băncii Naționale. Cred că aţi văzut ieri cu toţii informaţii despre evoluţia preţurilor. Cred că este nevoie de un Comitet de Macrostabilitate, dar aici decide domnul guvernator (al BNR n.r.).

Dacă această inflație este temporară, vom merge pe ceea ce estimează BNR. (...) Dacă e ceva permanent, era mult mai bine să fie atacat din trecut decât acum, pntru că acum va fi mult mai greu să reduci inflația(...).

Eu sper că nu am ratat o măsură în trecut, iar acum să reducem prețurile prin măsuri de politică monetară restrictivă, care ar pune în pericol creșterea economică.

Sunt sigur că BNR are cele mai bune măsuri și le va lua pentru a se asigura că inflația va scădea în perioada următoare și va reveni pe un trend descrescător, așa cum arată informațiile Băncii Centrale”, a declarat Florin Cîțu, într-o conferinţă de presă.

Citește și: E oficial: Apare TALONUL de pensie electronic. Cine și de când va primi ”TALONUL MOV” doar online

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel