Cîțu: Bugetarii să dovedească că merită dublarea salariilor din ultimii 4 ani
Autor: Ciprian Dumitrache pe 01 Martie, 17:22 | Cifra zilei

''Dublarea cheltuielilor de personal în sectorul bugetar în ultimii 4 ani trebuie să se vadă și în performanță'',  a declarat Florin Cîțu în Parlament.

Florin Cîțu a declarat astăzi, în Parlament, la prezentarea proiectului de buget, că salariile din sectorul bugetar cu 70% mai mari decât în sectorul privat trebuie să fie justificate prin performanță. 

''Dublarea cheltuielilor de personal în sectorul bugetar în ultimii 4 ani trebuie să se vadă și în performanță'',  a declarat premierul în Parlament la prezentarea proiectului de buget pe anul 2021.

Premierul  Cîțu a anunțat că Legea salarizări va ajunge în curând în Parlament, adăugând că sistemul de sporuri va fi regândit, iar funcționarii performanți vor fi remunerați cel mai bine.

De asemenea, premierul a mai spus că salariile vor fi plafonate la nivelul anului 2020, ''Va dispărea sistemul de sporuri, așa cum este el implementat astăzi și multe dintre sporuri vor dispărea'', a adăugat Cîțu. 

Citește și: Orban s-a răzgândit: Fără călătorii gratuite pentru studenți

Premierul a mai afirmat că pe viitor vor fi mai puțini oameni în consiliile de administrație ale companiilor de stat.

Totodată, premierul a mai declarat că bugetul este unul echilibrat, nefiind introduse alte taxe în buget, iar taxele în vigoare nu au fost mărite


Cifra zilei Vezi toate articolele