Cîţu despre prețurile facturilor la energie: Plafonare, nu. Compensare, da
Autor: Antonio Grigore pe 10 sep, 12:56 | Declarația zilei

Premierul Florin Cîţu exclude posibilitatea îngheţării preţurilor la energie, respingând astfel propunerile în acest sens.

El a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că Executivul va lua măsuri pentru ca majorările de preţuri la energie electrică şi gaze să nu afecteze foarte tare populaţia."Plafonarea preţurilor e mai complicat. Suntem într-o economie liberală. În Uniunea Europeană nu cred că poţi face aşa ceva. Ne vom uita la toate soluţiile pentru a ne asigura că în această iarnă românii nu vor avea de suferit de pe urma acestor facturi", a afirmat Cîţu.Florin Cîţu se află la Iaşi pentru a-şi prezenta moţiunea cu care candidează pentru preşedinţia PNL.

"Comisia parlamentară a fost înfiinţată, nu cred că acolo este soluţia. O soluţie despre care am discutat este compensarea unei părţi din facturi. Cu plafonarea preţurilor e mai complicat. Suntem într-o economie liberală, în Uniunea Europeană nu cred că poţi să faci aşa ceva. Ne vom uita la toate soluţiile pentru a ne asigura că românii nu vor avea de suferit de pe urma acestor facturi“, a explicat premierul Florin Cîţu.

Salariile românilor s-au majorat cu UN LEU în ultima lună. Unde se câștigă cel mai bine

"Vedem creşteri de preţuri în special la produsele nealimentare. La cele alimentare încă avem o creştere medie de trei la sută. Am încredere că BNR va găsi soluţii pentru a tempera dinamica inflaţiei. Tot azi avem şi o veste bună: investiţiile nete în economie au crescut faţă de anul trecut. Am avut investiţii record cu 10 la sută mai mari în primul semestru sau cu 12 la sută în trimestrul doi, ceea ce înseamnă că strategia noastră de a investi în economie pentru a creşte veniturile funcţionează. Sperăm ca politica fiscală pe care o implementăm va da rezultate bune în perioada următoare“, a declarat premierul, aflat în vizită, vineri, la Iași.


Declarația zilei Vezi toate articolele