Ciudățenii. Pandora Radio, Tesla și Uber nu au încă profit
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Pandora Radio, Tesla și Uber fac parte dintr-o listă, realizată de firma forward2me, a celor mai mari și cunoscute companii din lume care nu au făcut încă profit.

Pe primul loc în listă se situează serviciul de streaming de muzică și radio Pandora. Fondată în urmă cu 19 ani, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 1,47 miliarde de dolari anul trecut, dar încă nu a făcut profit.

O altă companie apărută în urmă cu mulți ani, dar încă neprofitabilă, este Tesla. Constructorul de automobile electrice a fost fondat în urmă cu 16 ani, iar anul trecut a avut venituri de 21,46 milliarde de dolari.

Uzinele Tesla din Germania se vor întinde pe 300 de hectare 

Alte nume cunoscute care sunt deja de mulți ani pe piață, dar nu au făcut profit sunt: serviciul de streaming de muzică Spotify (compania a fost fondată acum 13 ani), furnizorul de servicii de găzduire și sincronizare a fișierelor în cloud Dropbox (12 ani) sau platforma de partajare audio SoundCloud (12 ani). Infograficul poate fi accesat aici: https://www.forward2me.com/turning-a-profit/

Pe de altă parte, nume precum Microsoft, Apple, PayPal și Google sunt incluse într-o listă a companiilor care au devenit repede profitabile, în trei ani sau mai puțin. Microsoft a făcut profit din primul an de existență, iar Apple în al doilea an.

Facebook s-a situat pe locul șase. Compania care deține cea mai mare rețea de socializare online din lume a avut nevoie de cinci ani pentru a deveni profitabilă, fiind urmată de serviciul de streaming video Netflix, care a avut nevoie de șase ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...


pixel