Ciumă bubonică. Al doilea deces în Mongolia
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Autoritățile ruse au început vaccinarea în regiunea Tuva
Autoritățile ruse au început vaccinarea în regiunea Tuva
Un bărbat în vârstă de 42 de ani a murit de ciumă bubonică, marţi noaptea, în provincia Khovd din vestul Mongoliei, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de agenţia Xinhua.

Directorul departamentului de relaţii publice şi monitorizare din cadrul Ministerului Sănătăţii, Dorj Narangerel, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că bărbatul achiziţionase două marmote moarte, cu puţin timp înaintea decesului.

Narangerel a sfătuit populaţia să nu vâneze marmote şi să nu consume carnea acestor animale, astfel încât să poată fi prevenită răspândirea ciumei bubonice.

Cu toate că vânarea marmotelor este ilegală în Mongolia, mulţi locuitori consideră aceste rozătoare o delicatesă şi ignoră prevederile legale.

De la începutul acestui an, douăsprezece cazuri suspecte de ciumă bubonică au fost raportate pe teritoriul acestei ţări asiatice, patru dintre ele fiind confirmate în urma analizelor de laborator.

Coronavirusul și soarele. Lecția învățată în urmă cu 100 de ani

Un adolescent în vârstă de 15 ani a murit de ciumă bubonică în provincia Govi-Altai din vestul Mongoliei la jumătatea lunii iulie.

Potrivit Centrului Naţional pentru Boli Zoonotice, şaptesprezece dintre cele douăzeci şi una de provincii din Mongolia se confruntă în prezent cu riscul de apariţie a cazurilor de ciumă bubonică.

Ciuma bubonică este o afecţiune bacteriană răspândită de purici care trăiesc pe corpul rozătoarelor sălbatice, precum marmotele. Poate ucide o persoană adultă în mai puţin de 24 de ore dacă nu este tratată la timp, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

În Rusia au început vaccinările în regiunea Tuva, pentru a preîntâmpina răspândirea ciumei bubonice, boală care poate fi transmisă de purici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel