Clipa ADEVĂRULUI! Ce a aflat OMS la Wuhan. Cum a început pandemia
Autor: Mara Ivan pe 23 ian, 08:58 | Articole recomandate

O misiune aproape imposibilă

La mai bine de o săptămână de când se află când experții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au ajuns la Wuhan, orașul din China considerat epicentrul pandemiei de COVID-19, au venit și primele concluzii. Încet, se apropie și clipa adevărului: noul coronavirus este de origine naturală sau este un produs de laborator scăpat din centrul de cercetare din Wuhan. 

Este prea devreme pentru a trage vreo concluzie dacă noul coronavirus SARS-CoV-2 îşi are originea în China, a declarat  anunțat OMS. "Toate ipotezele sunt pe masă. Este clar prea devreme pentru a ajunge la o concluzie legată de locul unde a apărut acest virus, în China sau în afara Chinei", a subliniat directorul pentru situaţii de urgenţă în cadrul organizaţiei, Michael Ryan, într-o conferinţă de presă la Geneva.

"Există diferite observaţii ştiinţifice în diverse părţi ale lumii", a continuat el, "este un puzzle uriaş şi nu poţi avea o imagine de ansamblu uitându-te la una dintre cele 10.000 de piese ale unui puzzle".

O echipă de experţi ai OMS a sosit pe 14 ianuarie la Wuhan pentru a începe investigarea originilor noului coronavirus ucigaş, primele cazuri fiind detectate la sfârşitul anului 2019 în acest oraş din centrul Chinei.

Membrii misiunii au fost conduşi imediat după sosire la un hotel pentru a sta în carantină două săptămâni. Între timp, ei lucrează de la distanţă şi imediat ce vor ieşi din carantină se vor putea deplasa în diverse locuri şi întâlni contactele lor din China.

Citește și Bill Gates, ultima postare pe Twitter! Miliardarul a recunoscut

Beijingul a lăsat să se înţeleagă de mai multe ori că virusul ar fi apărut în afara frontierelor Chinei. Până în prezent, SARS-CoV-2 a ucis peste două milioane de persoane în întreaga lume, a infectat zeci de milioane şi a afectat grav economia mondială.

"Echipa noastră este pe teren, munca cu colegii noştri chinezi merge bine. Examinăm datele", a spus Michael Ryan. "Este prea devreme pentru a trage concluzii, dar considerăm că facem unele progrese şi sperăm să continuăm astfel în interesul sănătăţii publice şi al viitorului", a subliniat responsabilul OMS.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele