CNPP: INFORMAȚII de ultimă oră pentru PENSIONARI
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
CONTRACTUL DE ASIGURARE SOCIALĂ se poate încheia în scopul asigurării în sistemul public de pensii doar în vederea obținerii PENSIEI PENTRU LIMITĂ DE VÂRSTĂ.
CONTRACTUL DE ASIGURARE SOCIALĂ se poate încheia în scopul asigurării în sistemul public de pensii doar în vederea obținerii PENSIEI PENTRU LIMITĂ DE VÂRSTĂ.
Unitățile deținute de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) vor dispune anul acesta de aproape 60.000 de bilete de tratament balnear pentru pensionarii care au nevoie de tratament pentru diverse afecțiuni medicale de care suferă, potrivit unei hotărâri publicate în Monitorul Oficial.

Prin Hotărârea Guvernului nr. 321/2021 s-a stabilit acordarea unui număr maxim de 59.926 de bilete de tratament balnear în unitățile deținute de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP). Locurile pentru biletele disponibile anul acesta vor fi repartizate, după cum scrie Avocatnet, în cel mult 19 serii de trimitere și vor fi distribuite de către CNPP, prin casele teritoriale de pensii.

La numărul de bilete menționat se adaugă, conform documentului, biletele de tratament balnear contractate cu alți operatori economici, stabilite în baza acordurilor-cadru deja atribuite anul trecut, prin încheierea unor contracte subsecvente.

Aceeași Hotărâre precizează că numărul biletelor “ce se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi cu caracter reparatoriu se stabilește prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numărului de bilete rezultat”.

Citește și Veste EXTRAORDINARĂ pentru PENSIONARI! Statul dă BANII ÎNAPOI

Conform CNPP, biletele de tratament se acordă persoanelor îndreptățite la cerere, fiecare dintre acestea putând beneficia, în cursul unui an calendaristic, de un singur bilet de tratament în condițiile legii, indiferent dacă îl obține cu plata unei contribuții sau în mod gratuit. Este vorba despre salariaţii care lucrează într-un mediu radioactiv, persoanele care beneficiază de cure balneoclimaterice recomandate de medic, dar și veteranii sau văduvele de război.

Durata efectivă a sejurului este de 16 zile, iar cea a tratamentului balnear este de 12 zile. Pentru a obține un bilet de tratament sunt necesare următoarele document, potrivit CNPP: 

- cerere tip (disponibilă pe site-ul CNPP);
- act de identitate (copie);
- talonul de plată a pensiei (original sau copie);
- biletul de trimitere(copie, cu prezentarea actului original);
- programul de recuperare (copie, cu prezentarea actului original).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel