Combinație BOMBĂ: tăieri și reformă! Cîțu: Rămâne cum am stabilit!
Autor: Simona Haiduc pe 18 feb, 18:29 | Cifra zilei

Premierul Florin Cîțu a anunțat, imediat după ședința de Guvern de joi, că a fost adoptată Ordonanța de Urgență cu amâmnarea creșterii pensiilor și suspendarea voucherelor de vacanță, în pofida avizului negativ primit de la Consiliul Economic și Social.

”Deficitul bugetar rămâne cum am stabilit, 7,16%. S-ar putea la Ministerul Dezvoltării să fie o sumă mai mare, la CNI și CNDR, a anunțat premierul la o conferință de presă. 

Recomandările de a introduce noi taxe sunt mereu de la Consiliul Fiscal sau alte organisme. Am spus că nu vom introduce noi taxe, vom face reformă. Nu e nevoie să introducem taxe în perioada următoare. Veniturile estimate sunt subestimare, spune Consiliul Fiscal.”, a adăugat șeful Executivului. 

El a declarat, de asemenea, că este posibil ca la Ministerul Dezvoltarii sa fie buget mai mare la PNDL si la Compania Nationala de Investitii. 

Premierul a subliniat că nu vor exista majorări de taxe: ”vom creste economia prin reforma si digitalizarea aparatului public”, a promis el, adăugând că a fost aprobată OUG privind unele masuri fiscale, mentinerea punctului de pensie, amanarea pana in 2022 a legii privind statutul personalului feroviar, taierea sporului de 30% pentru angajatii din prefecturi.

Citește și Unde sunt banii? Elena Cristian. Râdem, glumim, dar e dezastru

Florin Cîțu a confirmat, de asemenea că voucherele de vacanta au fost amanate pentru 2022. ”Am alocat resurse la acest buget la nivel istoric. Veti vedea ca executia este foarte buna. Parlamentul va reaseza salarizarea si sporurile”, adăugat premierul, estimând că, daca economia Romaniei are o performanta foarte buna anul acesta, pensiile vor creste mai mult. Acestea vor creste, din 2022, cu rata anuala a inflatiei, la care se adauga cel mult 50% din cresterea salariului mediu brut”, a menționat Cîțu.

”Lucram la un proiect de lege pentru limitarea numarului de membri in Consiliile de Administrație la companiile de stat si a indemnizatiilor. Cred ca vor fi maximum 5 de membri intr-un Consiliu de Administratie”, a adăugat premierul.


Cifra zilei Vezi toate articolele