Comisia Europeană a aprobat planul Olandei! Despre câți bani s-a discutat
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Italia: Guvernul va taxa profiturile excesive din energie
Italia: Guvernul va taxa profiturile excesive din energie
Comisia Europeană a anunţat luni că a aprobat pachetul de asistenţă în valoare de 3,4 miliarde euro promis de guvernul olandez companiei aeriene KLM, informează Reuters.

"KLM joacă un rol cheie pentru economia olandeză în termeni de locuri de muncă şi conectivitate aeriană. Acest pachet de 3,4 miliarde euro va pune la dispoziţia KLM lichiditatea de care are nevoie urgentă pentru a face faţă impactului pandemiei de coronavirus. Statele membre sunt libere să pună la punct măsuri în linie cu obiectivele lor de politică şi cu normele UE", a declarat comisarul european pentru Concurenţă, Margrethe Vestager.

Tranzacţii de peste 4 milioane lei în doar o oră. Când sus, când jos

Luna trecută, guvernul Olandei a anunţat că va furniza KLM un pachet de asistenţă financiară de 3,4 miliarde de euro, pentru a o ajuta să supravieţuiască în timpul pandemiei de coronavirus (COVID-19). Pachetul este format din împrumuturi bancare garantate de 2,4 miliarde de euro şi un credit direct de un miliard de euro.

Anterior, Comisia Europeană a permis şi Franţei să acorde un sprijin în valoare de şapte miliarde de euro pentru compania aeriană Air France, ajutorul va fi compus dintr-un împrumut în valoare de patru miliarde de euro acordat de un sindicat de şase bănci, şi garantat de statul francez în proporţie de 90%, precum şi de un împrumut direct de trei miliarde de euro acordat de statul francez.

Statul francez şi cel olandez deţin fiecare 14% din acţiunile Air France-KLM, un grup care este lider de piaţă pe zborurile lung-curier cu plecare din Europa, ce oferă acces la o reţea care acoperă 314 de destinaţii în 116 ţări, prin companiile Air France, KLM Royal Dutch Airlines şi Transavia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel