Cerințe bizare ale Coreei de Nord pentru reînceperea discuțiilor cu SUA
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Kim Jong Un
Kim Jong Un
Coreea de Nord dorește ca o serie de sancțiuni internaționale să fie ușurate - inclusiv la importurile de articole de lux, cum ar fi băuturi și costumele - înainte de a relua discuțiile de denuclearizare cu Statele Unite, au spus parlamentarii sud-coreeni.

Phenianul a cerut, de asemenea, sancționarea interzicerii exporturilor de metale și a importurilor de combustibil rafinat și a altor necesități, au declarat marți parlamentarii după ce au fost informați de Park Jie-won, șeful Serviciului Național de Informații (NIS) din Coreea de Sud.

Comentariile au venit în timp ce NIS a declarat că Coreea de Nord distribuie rezerve militare de urgență de orez pe fondul unei penurii severe de alimente și a unei crize economice cauzate de secetă și agravată de pandemia de coronavirus. 

Săptămâna trecută, cele două Corei au restabilit linii de asistență telefonică pe care Coreea de Nord le-a suspendat acum un an, primul indiciu în câteva luni că Phenianul ar putea fi mai receptiv la eforturile de angajament, mișcare ce a fost inițiată de liderul nord-coreean Kim Jong-un.

Kim Jong-un "plănuiește o execuție în masă" a transfugilor întorși din China

Oficiali sud-coreeni spun că o condiție prealabilă pentru redeschiderea discuțiilor, Coreea de Nord spune că Statele Unite ar trebui să permită exporturile de minerale și importurile de petrol rafinat cât și produse de primă necesitate.

Printre necesitățile dorite cel mai mult sunt incluse băuturi și costume de lux, nu doar pentru consumul propriu al lui Kim Jong-un, ci și pentru distribuirea către elita nord-coreeană.

Presa de stat din Coreea de Nord nu a menționat marți nicio nouă cerere de ridicare a sancțiunilor pentru a relua discuțiile.

Washingtonul nu a dat nicio indicație privind disponibilitatea de a atenua sancțiunile înainte de orice discuții. Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a planificat să apeleze omologii din Asia de Sud-Est într-o întâlnire virtuală săptămâna aceasta pentru a pune în aplicare integral sancțiunile împotriva Coreei de Nord, a declarat luni purtătorul de cuvânt al departamentului, Ned Price.

Price a reiterat marți că SUA sunt dispuse să se întâlnească cu Coreea de Nord „oricând, oriunde, fără condiții prealabile”, dar nu a existat niciun răspuns.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel