Coronavirus. Disperarea crește. China testează un remediu vechi de 3.000 de ani
Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
2019-nCoV, văzut la microscopul electronic
2019-nCoV, văzut la microscopul electronic
Un oficial chinez afirmă că pacienților bolnavi cu coronavirus le este administrat un remediu vechi de câteva mii de ani din medicina tradițională, scrie Bloomberg .

Tratamentul pancienților internați în spitalele din Wuhan este o combinație între Medicina Tradițională Chineză (MTC) și medicamente occidentale, a declarat Wang Hesheng, noul șef al comisiei de sănătate din Hubei, provicia de unde a pornit epidemia. Hesheng a declarat că MTC a fost aplicat la mai mult de jumătate din cazurile confirmate din Hubei.

”Eforturile noastre au adus rezultate bune”, a mai spus Hesheng, la o conferință de presă care a avut loc sâmbătă. Experți în MTC au fost trimiși în Hubei pentru cercetate și tratament, a mai explicat oficialul.

La ora actuală încă nu au fost aprobate medicamente sau tratamente preventive împotriva coronavirusului, care deja a luat 1.523 de vieți în China și a îmbolnăvit 66.500 de oameni.

Coronavirus. Două treimi din populația lumii s-ar putea infecta

În primele sătămâni de la declanșarea epidemiei produse de noul coronavirus, știrile despre tratamente și vaccinuri a creat un val de speranță. Primii au fost cei de la Gilead Science Inc. care au pus la punct un medicament care a încurajat doctorii să susțină continuare testărilor medicamentului.

În jur de 2.200 de specialiști în MTC au fost trimiși în Hubei, a declarat Hesheng. Oficialul este în avangarda efortului pe care Beijingul îl depune pentru a reseta abordarea epidemiei, după ce furia și nemulțumirea a crescut în China din cauza lipsei de transparență în privința crizei care a dus la închiderea unei mari părți a economiei. La începutul săptămânii, China a demis mai mulți șefi de top din provincia Hubei, inclusiv pe predecesorul lui Wang Hesheng.

Hubei a fost decimată de această criză iar sistemul medical de aici este pe punctul de a ceda. În timp ce mii de medici au fost trimiși din toată China aici pentru a ajuta în cele două noi spitale care au fost construite în numai câteva zile, sistemul tot are probleme din cauza crizei de materiale medicale cât și de personal. Există multe relatări despre decese în Hubei care ar fi putut fi prevenite dar nu s-a putut interveni din cauza lipsei de asistență medicală adecvată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel