Coronavirus. Daniel Florea (Sectorul 5). ”Noi nu avem acces la datele DSP” VIDEO
Autor: Simona Haiduc pe 10 iul, 07:51 | Articole recomandate

Primarul spune că ține situația sub control

Noi nu avem acces la datele de la DSP sau la cele de la Ministerul Sănătății. Noi știm de la oameni despre noile cazuri de infectare cu noul coronavirus, a declarat primarul Sectorului 5, Daniel Florea, într-un interviu pentru DCNews.

”Am vazut că scade foarte mult numărul celor izolați la domiciliu. Ceea ce înseamnă că este un trend bun. Din păcate însă, am citit, pentru că noi nu avem acces la datele de la DSP sau la cele ale Ministerului Sănătății, nu suntem informați câți bolnavi de covid-19 sunt în București. Noi știm de la oameni, pentru că mergem imediat și dezinfectăm scara blocului, facem ce este necesar. Dar nu, nu avem acces la acele informații, decât prin prisma relației cu cetățenii”, a explicat primarul. . 

Potrivit spuselor sale, ”nu au fost atât de multe cazuri în Sectorul 5, cred că trei în ultima săptămână, dar cred în statisticile oficiale și, într-adevăr, suntem îngrijorați. Noi am reușit să ținem situația control de la început: am dezinfectat scările blocului de cinci ori pe săptămână, am dezinfectat și dezinfectăm și acum toate locurile publice, parcurile, locurile de joacă, deși le ținem închise, toate străzile - dăm cu dezinfectant de două ori pe zi -, toate grădinițele, avem șapte grădinițe de vară”, a detaliat Daniel Florea. 

Citește și Daniel Florea, primar Sector 5. ”Suntem singurii din țară”. Ce a făcut (VIDEO)

Zilnic, a continuat el, ”se schimbă așternuturile copiiilor, copii au jocuri personlizate, nu le schimbă de la unul la altul. Încercăm să ținem situația sub control. Sper însă să putem să colaborăm cu populația așa cum am colaborat și până acum. Adică oamenii au înțeles. Dacă numărul de cazuri va crește în continuare, este un motiv de reală îngrijorare, pentru că pentru noi a fost un efort să susținem toate aceste lucruri, din punct de vedere financiar: oamenii nu lucrau, prea multe taxe nu s-au plătit, impozitul pe venit s-a diminuat, pentru că foarte mulți oameni și-au pierdut locurile de muncă și banii care veneau de acolo nu au mai venit și sumele au scăzut. Noi nu am avut sumele prevăzute”. 

 

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele