Coronavirus. Japonezii dezvoltă un vaccin SURPRIZĂ
Autor: Simona Haiduc pe 05 aug, 22:44 | Articole recomandate

O metodă inedită

Un grup de oameni de știință din Japonia, conduși de profesorul Universității din Kyushu, Takahiro Kusakabe, lucrează la un vaccin împotriva noului coronavirus, a cărui bază o reprezintă, surpriză, o proteină obținută din larva viermilor de mătase. Specialistul nipon a declarat că noul lor vaccin ar trebui să fie eficient și accesibil ca preț. 

Pe suprafața coronavirusului există așa numita proteină spike S, care se grupează câte trei, formând acele ”vârfuri” cu ajutorul cărora se produce contaminarea. 

”Folosind larva viermilor de mătase creăm o proteină spike artificială, extrem de asemănătoare cu proteina coronavirusului de tip nou, dar absolut inofensiv, pentru că înăuntrul lui nu există virus”, a explicat profesorul Kusakabe. 

”În prezent dezvoltăm două tipuri de vaccin - unui injectabil, altul pentru administrare pe cale orală. În primul caz se impune testarea produsului din punctul de vedere al siguranței. În ceea ce privește al doilea tip de vaccin, oral, în țările Asiei dintotdeauna larvele viermelui de mătase a fost folosit în diferite preparate culinare, deci nu ar trebui să fie nici o problemă”, a subliniat profesorul nipon. 

Citește și Vaccin anti-covid. Mărturii CUTREMURĂTOARE după INJECTARE

Omul de știință consideră că metoda dezvoltată de echipa lui va permite realizarea unui vaccin de înaltă eficacitate, care va putea fi produs în cantități mai mari decât alte vaccinuri. În plus, prețul lui se va menține în limitele normale. Se intenționează ca pe parcursul acestui an financiar, care se va încheia pe 31 martie 2021, să fie efectuate testele pe animale. 

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele