Coronavirus. Robotul care poate ucide virusul din aer
Autor: Simona Haiduc pe 02 iul 2020 / 12:42 | Declarația zilei

Poate face o grămadă de lucruri

În Bahrein a fost realizat un robot capabil să distrugă noul coronavirus, dar și alte microorganisme, relatează cotidianul Daily Mail. 

Robotul poate conversa în 12 limbi străine, măsoară temperatura corporală, reacționează la comenzile vocale și folosește tehnologia de recunoaștere facială a pacienților. 

Mașina acționează asupra virusului cu raze ultraviolete. În 30 de minute, robotul poate distruge până la 90% din microorganismele dintr-o încăpere, prin deteriorarea membranei acestora. 

În timpul acestei operațiuni, oamenii nu trebuie să se afle în respectiva incintă, lumina emanată de robot putând afecta celulele umane. 

Citește și IBM spune STOP. Nu va mai dezvolta acest gen de tehnologie

Profesorul britanic Paul Hanter a declarat că ultravioletele reprezintă o armă eficientă împotriva virusurilor, ”de aceea nu este de mirare că lumina ultravioletă dezactivează SARS-CoV-2”. 

În prezent, robotul este testat în condiții industriale. Două asemenea mașini lucrează deja în unități spitalicești din Bahrein, specialiștii comparând mașina cu o ”revoluție în medicină”, pentru că oferă un ajutor neprețuit personalului medical. 

Te-ar putea interesa și...
Declarația zilei Vezi toate articolele