Coronavirus. Rușii EXPORTĂ deja tratamente împotriva covid-19
Autor: Simona Haiduc pe 02 iul, 14:20 | Articole recomandate

Nu omoară virusul, dar ușurează starea pacienților

Rusia a început să exporte preparatul Avifavir pentru tratamentul împotriva noului coronavirus, a anunțat biroul de presă al Fondului pentru investiții directe (RFPI), ce participă la dezvoltarea medicamentului în colaborare cu grupul de companii HimRar.

Potrivit informațiilor oferite de presa rusă, primele 100.000 de doze de Avifavir au fost deja fabricate în iunie, mult peste planul inițial, de 60.000. 

”Preparatul se exportă deja în Belarus și Kazahstan. De asemenea, se negociază condițiile un contract cu mai multe țări din America Latină și din Orientul Mijlociu”, au declarat surse ale RFPI. 

După cum notează presa rusă, Avifavir este primul preparat înregistrat de ministrul rus al sănătății ca medicament împotriva noului coronavirus. El a fost dezvoltat pe baza medicamentului nipon Favipiravir.

Citește și Coronavirus. Români contaminați. Explozie de noi cazuri

FRPI este implicat, de asemenea, în dezvoltarea altui preparat împreună cu holdingul Hatzimbio. Este vorba despre un medicament pe bază de plasmă și la care se lucrează în patru laboratoare de specialitate din Rusia

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele