Coronavirus. Simptom ATIPIC descoperit în Canada
Autor: Simona Haiduc pe 20 iun, 16:22 | Mutarea zilei

Covid-19: Acest STUDIU previne apariţia de evenimente arteriale

Oamenii de știință canadieni au constatat că pacienții infectați cu noul coronavirus pot prezenta o, aparent, inexplicabilă înroșire a ochilor și care nu are legătură cu conjunctivita, despre care se știe deja că reprezintă un efect al covid-19. 

Medicii au anunțat că simptomul până acum necunoscut a fost identificat la o tânără de 29 de ori, spitalizată după ce a fost testată pozitiv la noul coronavirus. Ochiul ei drept era foarte roșu, prezenta secreții abundente și fotofobile. 

Înainte de a reveni în Canada, pe 29 februarie, tânăra petrecuse o lună în Filipine și o zi la San-Francisco. Două zile mai târziu, a început să-i curgă nasul, să tușească și a făcut conjunctivită. Inițial, a crezut că este vorba despre o răceală: schimbare de climă, etc. 

Mai ales că a avut febră. E adevărat, ulterior, tânăra a recunoscut că a antitermice care, posibil, au mascat o temperatură ceva mai ridicată. Dar nici un alt simptom care să o pună pe gânduri și să solicite altfel de investigații medicale. Oricum fusese la doctorul care, după ce a consultat-o a asigurat-o că nu este nimic grav. 

Citește și Cât durează imunitatea la Covid-19

După aproape 10 zile, simptomele s-au agravat, iar pacienta a mers la o clinică de oftalmologie. I s-au luat probe din secreția ochiului drept care s-a dovedit pozitiv la covid-19. După cum subliniază medicii canadieni într-un articol dedicat acestui subiect și publicat în revista Asociației canadiene de oftalmologie, cazul arată că trebuie luate în calcul și alte manifestări ale organismului pentru a preveni răspândirea covid-19. 

Te-ar putea interesa și...
Mutarea zilei Vezi toate articolele