Coronavirus. Sunt deja 41 de morţi. Armata chineză se implică
Autor: Mara Ivan pe 25 ian, 09:24 | Cifra zilei

Deocamdată, virusul pare de nestăvilit

Numărul persoanelor răpuse de noul tip de pneumonie a ajuns, în China la 31. Virusul ucigaș a ajuns și în Australia, în timp ce în Franța a fost înregistrat un al treilea caz de contaminare. În acest context, armata chineză a decis să trimită personal medical la Wuhan.

Numărul persoanelor contaminate de maladia provocată de acest virus misterios apărut în decembrie într-o piaţă agroalimentară din Wuhan a crescut la 1.287, potrivit autorităților locale. Pentru a face față situației, la Wuhan, un oraș din centrul Chinei cu aproape 11 milioane de locuitori, a început construcția, în regim de urgență, a unui spital anti-virus. Noua instituție medicală se va deschide pe 3 februarie.

Pe acest fundal, la Beijing au fost anulate popularele festivităţi programate cu ocazia Anului Nou Chinezesc, inclusiv lansarea a șapte filme chinezești. De asemenea, au fost plasate în carantină 13 localităţi din regiunea Hubei, având capitala la Wuhan, cu o populaţie de 41 de milioane de locuitori.

Citește și Virusul ucigaș din China. Cât durează găsirea unui vaccin

Între timp, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) care a recunoscut "situaţia de urgenţă din China", a apreciat că este "prea devreme" pentru a vorbi despre o stare de urgenţă globală din cauza acestui virus.

La scurt timp după anunțul OMS, armata chineză a trimis la Wuhan 450 de medici şi alt personal sanitar pentru a participa la lupta împotriva noului coronavirus. Unii dintre aceştia au experienţă în lupta împotriva virusului Ebola şi SARS, un virus similar coronavirusului.

Te-ar putea interesa și...
Cifra zilei Vezi toate articolele