Coronavirus. VACCIN. Bill Gates lansează un avertisment CUTREMURĂTOR
Autor: Simona Haiduc pe 23 iul, 16:04 | Mutarea zilei

De la bun început a fost doar o speranță

Confondatorul Microsoft, Bill Gates, vine să confirme, oarecum, avertismentele lansate în ultimul timp de tot mai mulți experți legate de eficiența unui vaccin împotriva noului coronavirus. Într-un interviu acordat postului de televiziune CBS, miliardarul american, a cărui fundație Bill și Melinda Gates a susținut lupta împotriva SRSR-CoV-2 cu donații de sute de milioane de dolari, afirmă că o singură injecție nu va fi suficientă pentru a asigura o protecție completă a oamenilor.

”Până în prezent, nici un vaccin nu pare capabil să apere omul de infecție cu o singură doză”, crede omul de afaceri, care finanțează mai multe proiecte în domeniul sănătății. 

De altfel, a adăugat Bill Gates, ”de la bun încep o astfel de perspectivă a fost mai degrabă o speranță decât o convingere”. În opinia lui, până la crearea unei imunități suficiente va fi nevoie de câteva vaccinări, cu diferite tipuri de vaccin. 

”Este vorba de un efort incredibil din partea autorităților de pretutindeni. Pentru că, dacă dorim să stopăm complet răspândirea noului virus, trebuie cuprinse 70-80% din populația globului. Sunt cifre incredibil de mari”, a atras atenția Bill Gates. 

Citește și Bill Gates, mesaj cutremurător: Se va întâmpla la fiecare 20 de ani

Omul de afaceri americani, care a avertizat încă din 2015 în legătură cu pericolul unei pandemii, a recunoscut, de asemenea, că ”va exista multe incertitudine” legată de eficiența oricăruia dintre vaccinurile la care se lucrează acum în laboratoarele lumii. Dar, a subliniat el, ”preparatul se va îmbunătăți cu timpul”. 

În altă ordine de idei, criticând modul în care autoritățile americane au gestionat criza covid-19, Gates a subliniat, o dată în plus, că masca de protecție, distanțarea fizică și spălatul pe mâini rămân, pentru moment, singurele arme la îndemâna oricum pentru a-și proteja sănătatea lui și a celor din jur. 

Te-ar putea interesa și...
Mutarea zilei Vezi toate articolele