Coronavirus. ADEVĂRUL a ieșit la iveală. China ȘTIA din 2012
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Întrebarea este de ce nu au spus
Întrebarea este de ce nu au spus
China s-a mai confruntat cu o epidemie provocată de un coronavirus foarte apropiat genetic de SARS-CoV-2. S-a întâmplat în 2012 când, din această cauză au decedat trei persoane. De atunci, eșantioane cu acel virus mortal au fost păstrate șase ani în laboratorul Institutului de virusologie din Wuhan, epicentrul actualei pandemii.

Într-un articol publicat în The Sunday Times, jurnaliștii britanici explică faptul că grupul cercetători chinezi care au descoperit și  studiat coronavirusul denumit RaBtCov/499, devenit ulterior RaTG13, au tăcut în privința eventualei legături între acest virus și epidemia din 2012. 

Redenumirea coronavirusului, urmare a modificărilor survenite în nomenclatura științifică internațională, a încurcat și mai mult situația. Experții consultați de Sunday Times nu înțeleg de ce s-au publicat atât de puține lucrări dedicate acelui nou virus, având în vedere pericolul pe care îl reprezenta pentru om. Contactat de ziariști, Insitutul din Wuhan a refuzat orice comentarii. 

Citând din lucrarea de disertație a doi medici din China, Sunday Times notează că, la mijlocul anului 2012, într-un spital din orașul Kunming, capitala provinciei Yunnan, au fost internați, în decurs de două săptămâni, șase bărbați cu forme grave și oarecum neobișnuite de pneumonie. Toți participaseră la lucrările de curățare a unei vechi mine de cupru, plină de excremente de lilieci. 

Citește și Coronavirus. China a MINȚIT!. Adevărul a ieșit la iveală

Pacienții au prezentat simptome aproape identice cu cele întâlnite la persoanele contaminate cu SARS-CoV-1, virusul care a provocat epidemia de pneumonie atipică din anii 2002-2003 și care a cuprins 26 de țări. Analizele nu au confirmat însă acest diagnostic, dar în sângele pacienților au fost descoperiți, ulterior, anticorpi la un coronavirus necunoscut, dar asemănător cu SARS-CoV-1. 

Oamenii de știință din China au cercetat mina abandonată, au luat eșantioane, le-au studiat, au identificat multe tipuri noi de coronaviruși, le-au pus la păstrare în Laboratorul din Wuhan, au scris o lucrare publicată în 2016, care trece însă sub tăcere epidemia din 2012. Deși, printre noile tulpini depistate în probele prelevate din mina de cupru se pare că se regăsea și una de SARS-Cov-2. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Rheinmetall, investiție 63 de milioane de euro în Ungaria

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul Apărării din...

Prețul unei clasice genți Chanel a spart pragul de 10.000 €

O geantă clasică a casei de modă Chanel, un model cu...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel