Covid-19. Avertisment: Fiecare al 70-lea pacient este în pericol
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Un studiu care confirmă temerile medicilor
Un studiu care confirmă temerile medicilor
Oamenii de știință de la Universitatea Cambridge au stabilit că fiecare al 70-lea pacient spitalizat cu infecție de coronavirus suferă, ulterior, un accident vascular cerebral. O lucrare pe această temă a fost publicată de International Journal of Stroke.

Specialiștii au analizat datele a peste 100.000 de persoane ajunse pe patul de spital cu covid-19 și au stabilit că accidentul vascular cerebral s-a înregistrat la 1,4% dintre cazurile studiate. 

Experții precizează, totodată, că persoanele care au contractat noul virus și care au făcut covid-19 suferă un AVC cu aproximativ șase ani mai devreme decât în mod normal. Ân plus, numărul cazurilor letale la cei infectați cu SARS-CoV-2 sunt de două ori mai dese decât la pacienții obișnuiți. 

Pe durata studiului oamenii de știință nu au putut descoperi dacă există o relație între vârsta pacientului și eventualitatea unui AVC. 

Citește și Experții britanici, sceptici în privința VACCINULUI covid-19

Merită menționat că, recent, profesorul Yakov Berkun, de la spitalul Hadassah Al-Atzofim, din Ierusalim, a declarat că medicii din Israel administrează, cu titlul profilactiv, pacienților cu forme severe de covid-19 medicamente specifice ce previn formarea de cheaguri de sânge. 

Se știe că una dintre complicațiile formelor grave de covid-19 poate fi tromboza venelor, arterelor și a vaselor coronare. Or, spune Yakov Berkun, acest lucru poate conduce la un accident vascular cerebral, infarct sau poate provoca probleme grave de circulație. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...


pixel